Zlín má oficiálně nového trenéra. Zimní přípravu zahájí Ševci s Pavlem Vrbou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlín má oficiálně nového trenéra. Zimní přípravu zahájí Ševci s Pavlem Vrbou
Pavel Vrba se pokusí zachránit Zlín ve FORTUNA:LIZE.
Pavel Vrba se pokusí zachránit Zlín ve FORTUNA:LIZE.
Profimedia
Pavel Vrba (58) se oficiálně stal novým trenérem fotbalistů Zlína. Moravský klub o podpisu smlouvy informoval na internetových stránkách. Zkušený kouč, který v říjnu skončil v Baníku Ostrava, převezme předposlední tým prvoligové tabulky na začátku zimní přípravy.

"Pavel Vrba patří mezi nejúspěšnější trenéry v historii české ligy, takže když se objevila možnost s ním jednat, nebylo nad čím váhat. Jednání bylo velmi korektní, příjemné a rychlé. Rozhodování nám velmi usnadnil fakt, že Pavel sám projevil zájem ve Zlíně působit. Všichni v klubu se na spolupráci s ním velmi těší, je to pro nás nový impulz do další práce," uvedl viceprezident klubu Zdeněk Grygera.

Zlínští fotbalisté v nejvyšší soutěži vyhráli jen dva z 16 zápasů podzimní části a od posledních Pardubic je v tabulce dělí pouze dva body. Před dvěma týdny byl od mužstva odvolán kouč Jan Jelínek. "Ševci" následně vypadli v osmifinále domácího poháru s druholigovým Vyškovem.

Vrba letos v květnu skončil na lavičce pražské Sparty a krátce poté se ujal Baníku. Ve slezském klubu ale vydržel jen 11 kol, než se s ním vedení Ostravanů kvůli neuspokojivým výsledkům dohodlo na předčasném ukončení spolupráce.

Přerovský rodák nasbíral největší úspěchy s Plzní, s níž vyhrál tři tituly a třikrát se s ní představil ve skupinové fázi Ligy mistrů. Také vedl českou reprezentaci, Žilinu, ruskou Machačkalu nebo bulharský Ludogorec Razgrad.