AC Milán v přímém souboji uspěl, Salcburk přehrál 4:0 a v LM po osmi letech postupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
AC Milán v přímém souboji uspěl, Salcburk přehrál 4:0 a v LM po osmi letech postupuje
Aktualizováno
AC Milán neměl se Salcburkem mnoho práce.
AC Milán neměl se Salcburkem mnoho práce.AFP
Fotbalisté AC Milán v přímém souboji o postup do osmifinále Ligy mistrů zdolali Salcburk 4:0 a poprvé od roku 2014 si zahrají vyřazovací fázi soutěže.

Real v souboji dvou úřadujících ligových šampionů vedl po 21 minutách už 2:0. Oba góly padly z penalt. První proměnil Modrič, druhou Rodrygo. Ve druhé půli se mezi střelce zapsali Asensio, Vinícius Júnior a Valverde, debakl Celtiku zmírnil Jota. Skotský celek skončil ve skupině poslední se dvěma body.

Utkání Real Madrid - Celtic 5:1

Šachtar musel ve Varšavě, kde kvůli válce na Ukrajině hraje domácí pohárové zápasy, Lipsko porazit, aby si vybojoval start mezi 16 nejlepšími celky "milionářské" soutěže. Na výhru 4:1 z Německa však nenavázal.

Už v 10. minutě poslal hosty do vedení Nkunku. Po změně stran postupně navýšili náskok Silva a Szoboszlai, vlastní gól si dal Bondar. "Rudí býci" si potřetí v historii zajistili start v osmifinále Ligy mistrů. Šachtar čeká vyřazovací část Evropské ligy.

Utkání Šachtar - Lipsko 0:4

Milánu pomohl k triumfu nad Salcburkem Giroud, který si dvě branky rozdělil do obou poločasů. V úvodu druhého dějství ještě skóroval Krunič, v nastavení pečetil výsledek Messias. Úřadující rakouský šampion se alespoň představí ve vyřazovací fázi Evropské ligy.

Utkání AC Milán - Salcburk 4:0

Chelsea už před posledním kolem měla jisté prvenství ve skupině E. S Dinamem Záhřeb od sedmé minuty po gólu Petkoviče prohrávala, Sterling se Zakariou však v rozmezí 18. až 30. minuty strhli vedení na stranu londýnského týmu. "Blues" zvítězili v Lize mistrů počtvrté za sebou a oplatili chorvatskému celku prohru 0:1 na jeho hřišti.

Utkání Chelsea - Záhřeb 2:1

Vítězství Pařížanů nad Juventusem zařídil Mbappé a Mendes. "Starou dámu" čeká Evropská liga.

Utkání Juventus - PSG 1:2

K drtivému triumfu Benfiky v Izraeli pomohli i bývalí slávisté. Útočník Musa vstřelil gól, obránce Bah si připsal dvě asistence. Benfica i PSG získaly shodně 14 bodů za čtyři výhry a dvě remízy a dosáhly i stejného skóre (16:7). Oba jejich vzájemné duely navíc skončily 1:1. Ve prospěch portugalského celku tak rozhodl větší počet branek vstřelených venku.

Utkání Maccabi - Benfica 1:6

Manchester City si poradil po obratu se Sevillou 3:1. Všechny zásahy si domácí nechali do druhé půli, v níž skórovali Lewis, Álvarez a Mahrez. Kodaň remizovala doma s Dortmundem 1:1.

Utkání Manchester City - Sevilla 3:1

Utkání Kodaň - Dortmund 1:1