Liga mistrů: City a Real postupují, madridští zachránili bod se Šachtarem v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liga mistrů: City a Real postupují, madridští zachránili bod se Šachtarem v závěru
Aktualizováno
Bod pro Real urval stoper Rüdiger
Bod pro Real urval stoper RüdigerAFP
Fotbalisté Manchesteru City a Realu Madrid postoupili do play off Ligy mistrů. Angličtí šampioni ve 4. kole skupinové fáze uhráli navzdory hodinovému oslabení bezbrankovou remízu v Kodani. Rovněž Realu stačil bod za remízu 1:1, kterou proti Šachtaru Doněck zachránil až v nastavení. Juventus překvapivě prohrál 0:2 na hřišti Maccabi Haifa, druhý duel ve skupině H mezi PSG a Benficou skončil nerozhodně 1:1.

Manchester City nevyhrál po šesti soutěžních zápasech i vinou neproměněné Mahrezovy penalty z 25. minuty. O pět minut později byl navíc vyloučen obránce Gómez a favorit se v oslabení střelecky neprosadil. Pouze na lavičce zůstal kanonýr Haaland, jehož kouč Guardiola pošetřil na nedělní ligový šlágr s Liverpoolem.

Detail zápasu Kodaň - Manchester City

"Citizens" zůstali v čele skupiny G a díky pozdější remíze Dortmundu 1:1 se Sevillou postoupili jako první tým do vyřazovací fáze. Borussia prohrávala po Nianzouově hlavičce, ještě do poločasu ale srovnal Bellingham. Devatenáctiletý anglický reprezentant se prosadil i ve čtvrtém utkání milionářské soutěže v sezoně. Gól ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech Ligy mistrů dali jako teenageři už jen Haaland s kanonýrem PSG Mbappém.

Detail zápasu Borussia Dortmund - Sevilla

Šachtar ve Varšavě, kde kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině hraje v Lize mistrů domácí zápasy, vedl takřka celý druhý poločas zásluhou Zubkova. V páté minutě nastaveného času ale srovnal hlavou stoper Rüdiger a zajistil obhájcům titulu postup. "Bílý balet" udržel neporazitelnost v soutěži a blízko je i prvnímu místu. Na druhou pozici se po triumfu 2:0 na hřišti Celticu Glasgow posunulo Lipsko.

Detail zápasu Šachtar Doněck - Real Madrid

Detail zápasu Celtic - RB Leipzig

Maccabi zařídil první body ve skupině H záložník Atzili. V sedmé minutě se nejprve prosadil hlavou a krátce před pauzou překvapil brankáře Szczesného prudkou střelou na přední tyč. Juventus neudržel čisté konto v šesti zápasech evropských pohárů v řadě, což se mu stalo naposledy v roce 2013.

Detail zápasu Maccabi Haifa - Juventus

Izraelští šampioni se v tabulce dotáhli na dnešního soupeře. Oba týmy ztrácejí pět bodů na PSG a Benfiku. Jejich vzájemný duel v Parku princů skončil stejně jako před týdnem v Lisabonu 1:1 a oba celky udržely neporazitelnost v sezoně. Domácí poslal do vedení z pokutového kopu Mbappé, jenž se 31. gólem stal historicky nejlepším střelcem Pařížanů v Lize mistrů. Po pauze srovnal rovněž z penalty Joao Mário.

Detail zápasu PSG - Benfica

Klíčový moment duelu AC Milán - Chelsea přišel už v 17. minutě. Bývalý hráč a odchovanec "Blues" Tomori stáhl ve vápně unikajícího Mounta a byl vyloučen. Z následné penalty nezaváhal Jorginho a pojistku brzy přidal Aubameyang. "Rossoneri" podlehli Chelsea i podruhé a propadli se na třetí místo skupiny E. Ve druhém utkání remizovalo Dinamo Záhřeb 1:1 se Salcburkem, který je druhý.

Detail zápasu AC Milán - Chelsea

Detail zápasu Dinamo Záhřeb - Salzburg

Tabulky skupin Ligy mistrů