Manchester City v Lize mistrů i díky Haalandovi smetl Kodaň, Real udolal Šachtar

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City v Lize mistrů i díky Haalandovi smetl Kodaň, Real udolal Šachtar
Aktualizováno
Erling Haaland tentokrát skóroval dvakrát.
Erling Haaland tentokrát skóroval dvakrát.AFP
Fotbalisté Realu Madrid v Lize mistrů na svém stadionu udolali Šachtar Doněck 2:1. Španělští obhájci trofeje vyhráli i třetí utkání ve skupině F. Stoprocentní zůstal i Manchester City, který rovněž doma deklasoval FC Kodaň 5:0 i díky dvěma brankám Erlinga Haalanda (22) a drží první místo ve skupině G.

Realu výborně vyšla úvodní půlhodina, během níž se trefili Rodrygo a další Brazilec Vinícius Júnior. Ještě před přestávkou ale snížil Zubkov a ve druhém poločase Šachtar madridského favorita hodně trápil. Domácí zahodili několik velkých šancí, ale nakonec o těsný náskok nepřišli.

Statistiky utkání Real Madrid - Šachtar

Lipsko poslal do vedení ve 27. minutě Nkunku. Celtic vyrovnal krátce po změně stran zásluhou Joty, ale další Portugalec Silva mezi 64. a 77. minutou rozhodl o vítězství domácích.

Statistiky utkání Lipsko - Celtic

Norský fenomén Haaland v nedělním manchesterském derby nasázel hattrick a proti Kodani stihl dvě branky už v úvodní půli. Dvaadvacetiletý útočník s pěti zásahy vede aktuální tabulku střelců LM. Před pauzou si ještě dal vlastní branku Chočolava. Trenér Guardiola o přestávce Haalanda stáhnul, ale hráči City i bez svého nejlepšího kanonýra ještě dvakrát skórovali. Mahriz proměnil penaltu a pak připravil pátý gól pro Álvareze.

Statistiky utkání Manchester City - Kodaň

Ve druhém duelu skupiny Dortmund zvítězil 4:1 v Seville, která má na kontě jediný bod. Za Borussii se už v první poločase prosadili Guerreiro, Bellingham a Adeyemi. Po změně stran snížil En-Nesjrí, poslední slovo však měl Brandt.

Statistiky utkání Sevilla - Dortmund

Chelsea porazila AC Milán hladce 3:0, poprvé v tomto ročníku elitní soutěže vyhrála a italského soupeře vystřídala na druhém místě skupiny E. V Londýně se v prvním poločase trefil Fofana, po změně stran pojistili triumf "Blues" Aubameyang s Jamesem.

Statistiky utkání Chelsea - AC Milán

V Salcburku otevřel skóre v 71. minutě Okafor z pokutového kopu. Dinamo sice v nastaveném čase dostalo míč do branky, ale trefa střídajícího Drmice neplatila kvůli ofsajdu. Rakouské mužstvo po remízách 1:1 s AC Milán a Chelsea udrželo v soutěži neporazitelnost.

Statistiky utkání Salcburk - Záhřeb

Juventus v Turíně zdolal Maccabi Haifa 3:1 a poprvé bodoval ve skupině H. Tu dál vede Paris St. Germain o skóre před Benficou, s níž v Lisabonu remizoval 1:1. Juventusu zařídili dvoubrankový náskok Rabiot a Vlahovič. Maccabi v 75. minutě snížilo díky Davidovi, ale francouzský záložník Rabiot po chvilce přidal pojistku. PSG poslal do vedení Messi, krátce před pauzou srovnal Danilo vlastní brankou.

Tabulky skupin Ligy mistrů