Ancelotti po duelu Ligy mistrů s Lipskem: Každá porážka bolí, ale tentokrát ne tolik

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti po duelu Ligy mistrů s Lipskem: Každá porážka bolí, ale tentokrát ne tolik

Ancelotti po duelu Ligy mistrů s Lipskem: Každá porážka bolí, ale tentokrát ne tolik
Ancelotti po duelu Ligy mistrů s Lipskem: Každá porážka bolí, ale tentokrát ne tolikProfimedia
Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti se po první porážce v sezoně nechtěl vymlouvat na absence klíčových hráčů. Zkušený kouč se musel při porážce 2:3 v Lipsku v 5. kole Ligy mistrů obejít bez čerstvého držitele Zlatého míče Karima Benzemy nebo bez tvůrce hry Luky Modriče. Podle Ancelottiho bude důležitější závěrečný duel posledního kola proti Celticu Glasgow, ve kterém si "Bílý balet" může výhrou zajistit triumf ve skupině F.

"Každá porážka bolí, ale tentokrát ne tolik. Za týden budeme mít na domácím stadionu další příležitost potvrdit první místo ve skupině. Musíme jít dál a soustředit se na další zápasy," řekl Ancelotti novinářům.

Lipsku vyšel skvěle úvod a po 18 minutách vedlo 2:0, trefili se Joško Gvardiol a Christopher Nkunku. Za hosty snížil v závěru první půle Vinícius Júnior, jenže střídající Timo Werner v 81. minutě vrátil domácím dvougólový náskok. V nastavení ještě proměnil penaltu Rodrygo. Real prohrál v 17. soutěžním utkání v sezoně poprvé.

"Trenér nás upozorňoval, že zejména doma je Lipsko od začátku velmi agresivní. Přesto jsme vstoupili do zápasu vlažně a zaplatili jsme za to," mrzelo brankáře Thibauta Courtoise. "Výkon z úvodu utkání je neomluvitelný, nemůžeme inkasovat dvakrát po rohovém kopu," přidal belgický reprezentant.

Statistiky zápasu Lipsko – Real Madrid

Obhájci triumfu v milionářské soutěži poprvé v utkání skupinové fáze inkasovali dvakrát v prvních 18 minutách hry. "Zápas se vyvíjel jinak, než jsme si představovali. Absence některých hráčů s tím ale neměla nic společného, máme dostatek fotbalistů, kteří jsou schopní rozhodovat zápasy," nehledal Ancelotti výmluvy.

Jeho svěřenci zůstali navzdory prohře v čele tabulky o bod před Lipskem. "Rudí býci" mají tříbodový náskok na Šachtar Doněck, se kterým za týden zakončí skupinu. K postupu jim stačí remíza.

"Prvních 25 minut bylo excelentních. I když jsme ještě nepostoupili, mám z našeho výkonu opravdu radost. Hráli jsme jako tým, jsme na správné cestě," těšilo kouče Lipska Marca Roseho, který je u týmu teprve od poloviny září.