Ancelotti vyzdvihl výkon Viníciuse. Klopp hledal pozitiva, ale uvědomuje si velké chyby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti vyzdvihl výkon Viníciuse. Klopp hledal pozitiva, ale uvědomuje si velké chyby
Carlo Ancelotti byl z výhry nadšený.
Carlo Ancelotti byl z výhry nadšený.TASR
Real Madrid předvedl na Anfieldu neuvěřitelný comeback. Po 14. minutách zápasu sice prohrával už 0:2, do odvety si ale nakonec odnesl výhru 5:2, na které měli velký podíl především Vinícius Júnior (22) a Karim Benzema (35).

Italský trenér Carlo Ancelotti pochválil přínos křídelníka Viníciuse, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání: "Byl brilantní. V současném fotbale je to nejdůležitější hráč. Nikdo jiný nemá takovou kontinuitu a vliv na hru. Nikdy nepolevuje a vždy jde naplno do každé situace. Věřím, že bude takto pokračovat nadále," prohlásil kouč Realu.

Brazilec je v této sezoně Ligy mistrů fotbalistou s nejvyšším počtem střel (28) a také samotných pokusů na branku (15). Kromě toho je v rámci pěti nejlepších lig nejfaulovanějším mužem (82). Sice mu je teprve 22 let, ale už teď mu v "milionářské soutěži" patří druhé místo mezi střelci proti Liverpoolu. Pouze Karim Benzema vstřelil "Reds" o jeden gól víc (6).

Ancelotti vyzdvihl způsob, jakým se jeho mužstvo oklepalo za nepříznivého stavu 0:2. "Jde o historickou výhru. Hlavně kvůli tomu, kde jsme hráli a jak utkání začalo. Prohrávali jsme, ale nevzdali jsme se, udrželi nastavení a nepanikařili jsme. Otočili jsme nesmírně náročný zápas," těšil se Ital.

"Je to pro nás důležitý večer. Ukázali jsme charakter a vstřelili nesmírně potřebné góly. Znovu chceme vyhrát titul v Lize mistrů," jasně konstatoval Karim Benzema pro Movistar Plus. "Před odvetou se nacházíme v dobré pozici. Přesto umí být fotbal ošidný. Doma to musíme ukončit," doplnil.

Real Madrid byl v utkání efektivní.
Real Madrid byl v utkání efektivní.Livesport

Že šlo o mimořádný, potvrdil i obránce Realu Antonio Rüdiger. "Je to doslova šílené. Něco takového jsem ještě nezažil. Jsem velmi rád, že jsem stál na správné straně," vyjádřil se Němec po utkání.

Mnoho chyb Liverpoolu

To na straně poražených vládlo obrovské rozčarování. "Všechno bylo jasné, ale udělali jsme chyby u všech gólů. V naší situaci musíme koukat na pozitivní věci a tím je první poločas. Kromě dvou inkasovaných gólů jsme hráli asi nejlépe v sezoně," tvrdí trenér Jürgen Klopp .

"Hlavně při prvním gólu jsme zaváhali, měli jsme to vyřešit lépe. Vinícius je světový hráč, ale mohli jsme tu situaci zastavit. V poločase jsme byli pozitivně naladěni, jenže jsme opět inkasovali. Byl to pro nás hrozný gól a úplně změnil zápas. Ztratili jsme momentum a už ho nezískali zpátky," uvědomuje si kouč Liverpoolu.

"Ztráceli jsme míče v důležitých momentech a to Real Madrid díky svým skvělým protiútokům dokázal využít. Řekl jsem hráčům, že výsledek je protikladem toho, čeho jsme chtěli dosáhnout, ale musíme se z toho poučit. Máme co zlepšovat. Hlavně bránění při třetím a prvním inkasovaném gólu. Je však nepřípustné, aby tento duel zamával sebedůvěrou hráčů," dodal Klopp.

"Jsme nesmírně frustrovaní výsledkem. Míchají se ve mně pocity. Velkou část prvního poločasu jsme odehráli velmi dobře, ale nedokázali jsme na to navázat po změně stran. Udělali jsme až příliš mnoho chyb. Real nás za to pokaždé potrestal," vyjádřil se kapitán Jordan Henderson pro BT Sport.

Liverpool vůbec poprvé v historii Ligy mistrů inkasoval na Anfieldu pět branek a pro Kloppa to byl zároveň v jeho kariéře teprve čtvrtý duel, ve kterém inkasoval alespoň pětkrát. To Real se stal prvním týmem, který otočil z 0:2 na tříbrankový rozdíl.

Přehled zápasu Liverpool – Real Madrid 2:5