Gólové žně na Anfieldu: Real otočil a Liverpool zničil 5:2. Frankfurt –⁠ Neapol 0:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gólové žně na Anfieldu: Real otočil a Liverpool zničil 5:2. Frankfurt –⁠ Neapol 0:2

Aktualizováno
Real dokázal na Anfieldu otočit z 0:2 na 5:2.
Real dokázal na Anfieldu otočit z 0:2 na 5:2.AFP
Dvěma osmifinálovými zápasy pokračovala vyřazovací fáze Ligy mistrů. Liverpool v repríze loňského finále vyzval Real Madrid a na Anfieldu byl k vidění parádní fotbal a gólové žně. V prvním poločase padlo po dvou na každé straně, po přestávce navíc hosté přidali další tři a Reds zničili 5:2. I ve druhém duelu se představil jeden z favoritů na celkový triumf v LM, rozjetá Neapol vyhrála ve Frankfurtu 2:0.

Liverpool – Real Madrid 2:5

Darwin Núňez si už ve čtvrté minutě naběhl na prudký míč z kopačky Mohameda Salaha a patičkou jej usměrnil mezi tři tyče. Aktivita Liverpoolu po úvodní brance neopadla. Po 10 minutách těžil z práce ofenzivních kolegů Salah, svůj pokus ale poslal vedle pravé tyče. Chuť si však 30letý Egypťan spravil záhy. Jindy fantastický Thibaut Courtois předvedl neskutečnou minelu, když nezpracoval vysoký balon a nechtěně jej přiťukl osamocenému Salahovi, jenž podruhé rozvlnil síť.

Real se ovšem rychle oklepal a ve 21. minutě také zásluhou přízemní střely Viníciuse Júniora na zadní tyč snížil. Po půlhodině si vybral horší chvíli i Alisson, jenž chtěl napálit míč na soupeřovu polovinu, jenže trefil pouze nohu napadajícího Viníciuse Júniora, od kterého se balon obloukem odrazil do opuštěné sítě. Kdo si myslel, že přes přestávku strhující tempo opadne, ten se pletl.

Katrim Benzema dal Liverpoolu dva góly
Katrim Benzema dal Liverpoolu dva góly@realmadriden

Ve 47. minutě z přímého kopu z levého kraje poslal Luka Modrič přesný centr na hlavu Edera Militaa, jenž potrestal prudkou hlavičkou spící defenzivu Liverpoolu. Pár minut nato už ve druhé půli aktivnější Real vedl o dva góly. Karim Benzema si několikrát rychle vyměnil míč s Rodrygem a s pomocí teče Joea Gomeze vstřelil čtvrtý gól Madriďanů. Domácí se snažili hru oživit střídáními, byl to však opět Bílý balet, kdo udeřil. Famózní Modrič vyvezl balon na útočnou polovinu, kde jej Benzema po totálním rozebrání obrany Reds uklidil do poloodkryté brány.

Frankfurt – Neapol 0:2

V bouřlivé atmosféře nejprve otestoval pozornost brankáře Chviča Kvaracchelija, jeho zajímavou střelu z hranice pokutového vápna však Kevin Trapp vytlačil nad břevno. Ve 34. minutě dostal fantastický pas za obranu Hirving Lozano, Mexičan ovšem trefil pouze tyč. O chvíli později se za zdánlivě ztraceným míčem vydal do rohu vápna Victor Osimhen, který byl sestřelen nepozorným obráncem a hlavní arbitr přisoudil penaltu pro Neapolitánce.

Trapp ale znovu podržel svůj tým, když uhodl správnou stranu a zneškodnil pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Kvaracchelija. Jihoitalský celek tak několik minut po neproměněné penaltě poslal do vedení nigerijský útočník Osimhen, jenž po rychlém protiútoku využil přízemního centru Lozana z pravé strany a navázal na senzační formu z italské ligy, v níž se trefil ve 12 z posledních 14 duelů. Ihned po rozehrávce se mu dokonce podařilo vstřelit téměř identický gól, tato trefa však neplatila kvůli postavení mimo hru.

Victor Osimhen potvrdil skvělou formu, ve Frankfurtu pečetil výhru 2:0
Victor Osimhen potvrdil skvělou formu, ve Frankfurtu pečetil výhru 2:0@en_sscnapoli

Po návratu ze šaten Die Adler skočili z bláta do louže. Po likvidačním zákroku Kolo Muaniho neměl hlavní sudí jinou možnost než mu ukázat červenou kartu. O několik málo minut poté zasadil pomyslný hřebíček do rakve Giovanni Di Lorenzo. Kapitán jihoitalského celku překonal skvělého Trappa přízemní střelou, ke které mu vytvořil ideální pozici geniální patičkou Kvaracchelija. Svěřenci Olivera Glasnera si připsali první střelu na branku soupeře až v závěrečné desetiminutovce, na výsledku se jim ale nic změnit nepodařilo.