Nezastavitelné duo čeká nedobytná německá tvrz, Liverpool hostí v repríze finále LM Real

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastavitelné duo čeká nedobytná německá tvrz, Liverpool hostí v repríze finále LM Real

Victor Osimhen a Chviča Kvaracchelija jsou v aktuální sezoně k nezastavení.
Victor Osimhen a Chviča Kvaracchelija jsou v aktuální sezoně k nezastavení.@en_sscnapoli
Úterní Liga mistrů táhne už na první pohled. Repríza loňského finále i nezastavitelné duo z Neapole. Trápící se Liverpool přivítá na ikonickém Anfieldu obhájce trofeje Real Madrid, zatímco rozjetá Neapol bude chtít vykročit za historickým postupem na půdě debutanta v milionářské soutěži Frankfurtu. Oba zápasy, které mají výkop ve 21:00, můžete sledovat živě prostřednictvím online i audio komentáře na Livesport.cz.

Liverpool – Real Madrid

Real ovládl poslední dvě finále Ligy mistrů s Liverpoolem. Loni v Paříži zvítězil 1:0 gólem Viníciuse Júniora a v roce 2018 triumfoval v Kyjevě 3:1. "Bílý balet" v elitní soutěži nepodlehl anglickému protivníkovi šestkrát po sobě, z toho pět utkání vyhrál.

"Těšíme se. Půjdeme do zápasu na Anfieldu v dobré formě a s maximálním sebevědomím," řekl novinářům kouč druhého mužstva španělské ligy Carlo Ancelotti, jemuž budou chybět nemocní záložníci Toni Kroos a Aurélien Tchouameni.

Do sestavy by se naopak mohl vrátit kapitán a ofenzivní lídr Karim Benzema, jehož přítomnost je pro Real klíčová. Francouzovi se navíc na slavné scéně daří proti anglickým klubům, kterým v Lize mistrů nasázel 16 branek ve 23 zápasech. Bílý balet by si i díky jeho příspěvku mohl vylepšit mizernou bilanci na trávnících mančaftů z Premier League, kde vyhrál jediný z posledních sedmi zápasů.

A chybět nebude ani brankář Thibaut Courtois, bez nějž by Real minulý rok jen těžko dokráčel počtrnácté pro "ušatý pohár".

Liverpool na podzim ve skupině začal porážkou 1:4 s Neapolí, ale pak zvítězil pětkrát v řadě. Po špatném vstupu do nového kalendářního roku "Reds" vyhráli poslední dva ligové duely a polepšili si na osmé místo.

"Potřebujeme odehrát dva skvělé zápasy, abychom postoupili. Real nemusí hrát nijak oslnivě, přesto bude mít vždy šanci. Jsem moc rád, že hrajeme osmifinále až teď, a ne před pár týdny. Očekávám, že Anfield bude na nohou," uvedl liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Frankfurt – Neapol

Neapol vede italskou ligu o 15 bodů a má na dosah první titul od roku 1990. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho na podzim zářili i v Lize mistrů, kde vyhráli pět z šesti utkání a s 20 góly byli nejproduktivnějším týmem skupinové fáze.

"Eintracht je stejně silný jako my. Už jsme ho sledovali a studovali. Bude to velká výzva. V takových zápasech jste pod větším tlakem, proto je mnohem složitější hrát s lehkostí a vytvářet si šance," prohlásil Spalletti.

Partenopei však nečeká nic snadného. V Německu bude stát proti vlastní historii i fantastické domácí bilanci Frankfurtu. Cesta k premiérové účasti ve čtvrtfinále vede přes povedený úvodní duel na půdě Eintrachtu, který před vlastními fanoušky drží sérii pěti vítězství v řadě, zatímco z posledních 30 zápasů prohrál v Deutsche Bank Parku pouze čtyřikrát.

U Mohanu, kam se Liga mistrů podívala poprvé v dějinách klubu, však chovají k lídrovi Serie A velký respekt. "Neapol není silná pouze v útoku, mají skvěle vyvážený tým a dostávají málo gólů. Podávali výjimečné výkony ve skupině. Hrají ve velké intenzitě, agresivně, vysoce presují. Na tohle se musíme připravit," řekl kouč šestého týmu bundesligy Oliver Glasner.

Soupeři se v evropských pohárech utkali dvakrát v roce 1994 ve třetím kole tehdejšího Poháru UEFA, Frankfurt obě utkání vyhrál 1:0. Tentokrát se dá očekávat daleko více branek, a to už jen proto, že nezastavitelné neapolské duo Victor Osimhen (19+3), Chviča Kvaracchelija (12+12) letos v italské lize a Champions League zaznamenalo dohromady už 44 "kanadských bodů".