Byla to muka. Až do minulého víkendu jsem se na finále LM nedíval, přiznal Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Byla to muka. Až do minulého víkendu jsem se na finále LM nedíval, přiznal Klopp

Jürgen Klopp na tiskové konferenci před úterním zápasem proti Realu.
Jürgen Klopp na tiskové konferenci před úterním zápasem proti Realu.Reuters
Po náročném lednovém období Real Madrid opět vytahuje obleky do Ligy mistrů. To Jürgen Klopp zůstává i v prestižní soutěži v teplákové soupravě a typické kšiltovce. Vzpomínky na poslední vzájemné utkání obou rivalů ale německého trenéra Liverpoolu bolí. Před úterním zápasem, ve kterém Reds hostí Bílý balet, Klopp přiznal, že porážka 0:1 v loňském finále Ligy mistrů ho ještě dlouho pronásledovala.

Liverpool – Real Madrid

V květnu 2022 se museli Reds před Realem Madrid sklonit, na pařížském Saint Denis rozhodl poslední utkání sezony jediným gólem Vinicius Junior. "Odehráli jsme dobrý zápas a mohli jsme ho vyhrát. Jenže oni dali rozhodující gól a my ne. Bylo vidět, jak je Real zkušený,” vyprávěl trenér Liverpoolu na tiskové konferenci. "Podíval jsem se na to zpětně až tento víkend a teď už vím, proč jsem to nechtěl vidět. Byla to pořádná muka. Stalo se tam tolik různých věcí… Real je prostě jeden z největších klubů na světě a je velmi zkušený," přiznal Klopp.

Reds první tři zápasy proti Realu v evropských soutěžích vyhráli, jenže to je už trochu vousatá historie, Liverpool se radoval v letech 1981 až 2009. Od té doby v šesti vzájemných zápasech ani jednou neuspěl, lépe řečeno, pětkrát odešel jako poražený. Dvě z proher přišly ve finále Ligy mistrů v letech 2018 a 2022 a u obou byl Klopp. Poprvé ho přelstil Zinedine Zidane, loni Carlo Ancelotti.

Tým z města Beatles neprožívá ideální sezonu, v tabulce Premier League je až na osmém místě se ztrátou 19 bodů za vedoucím Arsenalem. Liga mistrů tak  pro něj může znamenat poslední možnost pro zisk trofeje. Z FA Cupu i Carabao Cupu už vypadl.

"Musíme odehrát super zápas. Nebo spíš musíme odehrát dva super zápasy, abychom postoupili. Ale s tím nemám s žádný problém. Jsem opravdu rád, že Liga mistrů přichází až nyní, a ne před několika týdny," zmínil Klopp a připomněl, že jeho tým už se pomalu dostává z krize. To mohou dokumentovat dvě po sobě jdoucí vítězství v anglické nejvyšší soutěži, konkrétně v derby nad Evertonem i cenný skalp stále ambicioznějšího Newcastlu.

Liverpool tak do úterního střetnutí proti historicky nejlepšímu evropskému klubu nehodlá jít s obavami. "Očekávám, že Anfield bude na nohou. V posledních dvou zápasech nás fanoušci viděli v lepší formě, a tak se mají na co těšit. Samozřejmě, je to Real Madrid. Takový zápas nemůžeme hrát bez respektu. Oni jsou naprostá světová třída, mají dobře sestavený tým, a proto je to s nimi vždy tak těžké. Ale to neznamená, že stojíme před nemožným," uporoznil německý kouč.

Reds ještě usilují o to, aby se do hry dostal Darwin Nuňéz, který odstoupil o víkendu ze zápasu s Newcastlem kvůli zranění ramene.