Anglie – USA 0:0. Další bezbrankový duel na šampionátu, Američané získali cenný bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie – USA 0:0. Další bezbrankový duel na šampionátu, Američané získali cenný bod
Aktualizováno
Angličané s USA pouze remizovali.
Angličané s USA pouze remizovali.
Opta by Stats Perform / AFP
Fotbalisté Anglie ve svém druhém zápase na MS v Kataru remizovali s týmem USA 0:0 a nenavázali tak na jednoznačnou výhru z úvodního zápasu s Íránem (6:2). Svěřenci trenéra Gregga Berhaltera (49) odehráli s favorizovanými Angličany více než vyrovnanou partii a několikrát byli blízko ke vstřelení vedoucí branky. Nejblíže ke gólu byl ve 33. minutě Christian Pulisic (24), který ale pouze orazítkoval horní tyč Pickfordovy branky.

Na první příležitost si diváci museli počkat do 10. minuty, kdy po zpětné nahrávce Bukaya Saky pálil z nebezpečné pozice Kane, soupeře však na poslední chvíli zachránil skvělým blokem Walker Zimmerman.

Sestřih zápasu Anglie – USA
Livesport

Zámořský celek se postupem času začal dostávat více do hry, z čehož vyplynula i obrovská šance Westona McKennieho. Záložník Juventusu ale branku z velké blízkosti přestřelil. Daleko lépe pálil o chvíli později Pulisic, jehož pumelici z levé strany zastavilo až břevno. Stejný hráč stihl krátce před odchodem do šaten hlavičkovat z penaltového puntíku mimo tři tyče.

Američané odehráli s Angličany vyrovnaný duel.
Opta by Stats Perform

Severoamerický tým byl aktivnější i v začátku druhé půle, McKennie ale nedokázal srovnat při své střele zpoza vápna mířidla. Tlak Američanů pokračoval i nadále, spolehlivý výkon na straně Anglie však předváděl mnohdy kritizovaný stoper Harry Maguire, který svoji výšku několikrát využil k odvrácení nebezpečných centrů do pokutového území Albionu.

USA měly nadále herní převahu a byla na nich vidět snaha urvat všechny body. Důsledná obrana Anglie je však do větší šance po zbytek zápasu nepustila.

Livesport hráč utkání: Harry Maguire (Anglie)

Přehled zápasu Anglie – USA 0:0