Lipsku k výhře nepomohl ani gólový návrat Wernera, Bayern zůstává stoprocentní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsku k výhře nepomohl ani gólový návrat Wernera, Bayern zůstává stoprocentní

Aktualizováno
Lipsku k výhře nepomohl ani gólový návrat Wernera, Bayern zůstává stoprocentní
Lipsku k výhře nepomohl ani gólový návrat Wernera, Bayern zůstává stoprocentníProfimedia
Jiří Pavlenka (30) nechyběl ve 2. kole Bundesligy mezi třemi tyčemi Werderu Brémy, který remizoval 2:2 se Stuttgartem. Do sobotního programu nejvyšší německé soutěže zasáhl také střídající Pavel Kadeřábek (30), jenž byl u obratu Hoffenheimu s Bochumí. Do zápasu, který domácí vyhráli 3:2, nastoupil v 51. minutě. Při návratu na bundesligové trávníky se blýskl Timo Werner (26), v dresu Lipska dal gól hned při prvním. V neděli byl v akci mistrovský Bayern, který porazil Wolsburg 2:0.

Bayern doma vyhrál díky gólům v prvním poločase, ten první vstřelil ve 33. minutě ranou zpoza vápna Jamal Musiala. Druhý přidal "hokejovou" tečí před malým vápnem Thomas Müller. Domácímu Sadiovi Manému videorozhodčí neuznal další dvě branky kvůli ofsajdu, nejprve ve 20. a následně v 73. minutě. Bayern i tak zůstává po dvou kolech Bundesligy stoprocentní.

Brémy se po roce představily na vlastním stadionu v nejvyšší německé soutěži a uhrály stejný výsledek jako před týdnem ve Wolfsburgu. Už ve čtvrté minutě měli domácí fanoušci důvod k radosti, Füllkrug otevřel po centru hlavou skóre. Ke konci druhého poločasu se odhodlal ke střele zpoza vápna japonský záložník Endo a jeho rána skončila za Pavlenkovými zády. Ve druhém dějství byl střelecky aktivnější Stuttgart a v 77. minutě se dostal brankou Silase do vedení, v šesté minutě nastavení zachránil Werderu remízu Burke.

V zápase Hoffenheimu s Bochumí padly hned čtyři branky v prvních 23 minutách. Hosté se dostali do vedení zásluhou dvou gólů Zollera, Hoffenheimu se však podařilo během devíti minut vyrovnat. V úplném závěru druhého poločasu domácí dokonali brankou Dabbura obrat.

Timo Werner po dvou sezonách v Chelsea přestoupil v týdnu zpátky do Lipska, odkud do londýnského týmu odešel. Proti Kolínu nad Rýnem absolvoval obnovenou premiéru za saský tým a ve 36. minutě vstřelil první branku zápasu. Jeho dalekonosný pokus proklouzl brankáři mezi prsty. Po čtyřech minutách zápas vyrovnal Dietz.

Výsledky 2. kola německé Bundesligy

Do druhého poločasu nastoupilo Lipsko pouze s deseti hráči, maďarský záložník Szoboszlai totiž v nastavení první půle obdržel za faul červenou kartu. Přesto šlo Lipsko zásluhou své ofenzivní hvězdy Nkunkua do vedení, ale Kolínu se povedlo opět vyrovnat, v 72. minutě si po rohu vlastní branku vstřelil obránce Gvardiol.

V dalším utkání sobotního programu nestačil Leverkusen v domácím prostředí na Augsburg. Porážce 1:2 nezabránilo ani české duo Patrik Schick, Adam Hložek a Bayer tak zůstává po 2. kole Bundesligy bez bodu.

Naopak první bod po návratu do Bundesligy si připsalo Schalke, za které při domácí remíze 2:2 s Möchengladbachem odehrál 85 minut Alex Král. Jeho tým poslal do vedení po půlhodině Zalazar, v 72. minutě ale srovnal Hofmann a výsledek otočil Thuram. Nováček přesto na premiérový bod dosáhl, v nastavení zařídil remízu z pokutového kopu Bülter.

Tabulka Bundesligy