Union hladce ovládl berlínské derby, Pavlenka pomohl Werderu k prvnímu bodu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Union hladce ovládl berlínské derby, Pavlenka pomohl Werderu k prvnímu bodu

Berlínské derby ovládl Union 3:1.
Berlínské derby ovládl Union 3:1.Profimedia
První berlínské derby sezony s klidem ovládl Union po výhře 3:1 nad Herthou. Nic na tom nezměnil ani Vladimír Darida (31), který odehrál poslední desetiminutovku zápasu. Povedený start do nového ročníku má za sebou brankář Jiří Pavlenka (30), jenž přispěl k remíze Werderu Brémy na hřišti Wolfsburgu 2:2. Sezonní premiéru si odbyl také Pavel Kadeřábek (30), který odehrál za Hoffenheim 64 minut, porážce 1:3 na hřišti Mönchengladbachu však nezabránil.

Brémy brzy prohrávaly po trefě Lukase Nmechy, který zblízka přehodil padajícího Pavlenku. Mezi 21. a 23. minutou skóre otočili Füllkrug a Bittencourt, Werder ale opětovné působení v bundeslize po roce stráveném o patro níž vítězně nezačal. V 84. minutě srovnal křižnou střelou po rohovém kopu Guilavogui.

Hoffenheim hrál po Poschově vyloučení už od 19. minuty v oslabení, přesto vedl po Skovově ráně na zadní tyč. Krátce před pauzou srovnal Bensebaini a obrat dokonal v 71. minutě po rychlé kombinaci Thuram. Pojistku přidal o sedm minut později Elvedi.

Union rozhodl třemi góly na přelomu obou poločasů, postupně skórovali Siebatcheu, Becker a Knoche. Skóre zkorigoval v závěru Lukebakio. Hertha prohrála v prestižním městském derby počtvrté v řadě.

Statistiky 1. kola Bundesligy