Argentina – Mexiko. La Albiceleste pod obrovským tlakem, vykoupením bude jen vítězství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentina – Mexiko. La Albiceleste pod obrovským tlakem, vykoupením bude jen vítězství
Parta kolem Lionela Messiho už si nesmí dovolit zaváhat.
Parta kolem Lionela Messiho už si nesmí dovolit zaváhat.
Profimedia
Složit úspěšný reparát po naprosto nečekané porážce se Saúdskou Arábií (1:2) se pokusí svěřenci trenéra Scaloniho (44) v sobotu v zápase s Mexikem. To, že budou opět vstupovat do zápasu v roli jasného favorita, jim rozhodně nepomůže. Do cesty se jim navíc postaví ještě o něco fotbalově vyspělejší soupeř.

O největší překvapení dosavadního průběhu šampionátu se v úterý postarala Saúdská Arábie. Mužstvo, za které v základní sestavě nastoupilo hned devět hráčů z jednoho klubu Al-Hilál, dokázalo vicemistry světa z roku 2014 porazit 2:1. Svěřenci Hervého Renarda se po ostýchavém výkonu z první půle, kdy jen díky několika těsným ofsajdům prohrávali pouze o gól, dokázali zvednout a otočit skóre po gólech Al Shehriho a Al-Dawsariho.

Ani Messiho proměněná penalta ze začátku zápasu, ani obrovský tlak z konce utkání, ani skvělí argentinští fanoušci nedokázali zabránit senzačnímu výsledku, který se v následujících dnech stal jednou z nejvíce diskutovaných událostí v celém fotbalovém světě.

Sestřih zápasu Argentina – Saúdská Arábie
Livesport

Lionel Scaloni po prohře, která byla mimochodem pro Argentince první od července 2019, uvedl: "Naprosto respektujeme Saúdskou Arábii, stejně jako další týmy, podcenění nebylo důvodem naší porážky. Saúdové jsou skvěle fyzicky připravení a mají mnoho technicky dobře vybavených hráčů. Teď je před námi povinnost povstat, tedy postavit se Mexiku. Jsou velmi silní, tak jako všechny týmy na mistrovství. Ale víme, že teď potřebujeme zvítězit dvakrát v řadě, abychom postoupili dál."

Argentinu nečeká nic lehkého, navzdory tomu, že se Mexičané v úvodním utkání s Polskem neprezentovali zrovna nejaktivnějším pojetím fotbalu. Remíza 0:0 jim ale rozhodně ponechala reálnou šanci na postup. Zasloužil se o ni zejména Guillermo Ochoa, sedmatřicetiletý mexický hrdina, který již tradičně na světových šampionátech předvádí výborné výkony, ač se ve své dlouhé kariéře nikdy nedokázal prosadit do žádného z předních evropských klubů. Tentokrát zlikvidoval penaltu kanonýrovi Robertu Lewandowskému

Přehled zápasu Argentina – Mexiko + audiokomentář (20:00)

Proti své zemi

Pro šedesátiletého trenéra Gerarda Martina bude duel s Argentinou pikantní. Mexiko povede proti své rodné zemi, pochází totiž z Rosaria, města ležícího na východě Argentiny.

Mexiko se s týmem  "La Albiceleste" setkalo na turnajích mistrovství světa třikrát a ani jednou neuspělo. Naposledy to bylo v Jižní Africe v roce 2010 v osmifinálovém boji a tehdejší zápas (3:1) pamatují i současní hráči Ángel Di María či Lionel Messi. Poslední a doposud jediné vítězství Mexika ve vzájemných soubojích se datuje do roku 2004 na turnaji Copa América (1:0). 

Oproti prvnímu utkání s Polskem by už Mexiko mohlo poslat do hry Raúla Jiméneze, který se vrací po zranění. Na straně Argentiny by mohl od začátku naskočit Lisandro Martínez, a to buď za Otamendiho, nebo Romera.

Pravděpodobné sestavy:

Argentina (4-3-1-2):

Martínez - Montiel, Romero, Li. Martínez, Tagliafico - De Paul, Paredes, Mac Allister - Messi - La. Martínez, Di María

Mexiko (4-3-3):

Ochoa - Sánchez, Montes, Moreno, Gallardo - E. Álvarez, Herrera, Chávez - Lozano, Martín, Vega