Arsenal – Man. United v číslech. Domácí po 16 letech jako lídr, prospěla jim ztráta hvězdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal – Man. United v číslech. Domácí po 16 letech jako lídr, prospěla jim ztráta hvězdy

Arsenal – Man. United v číslech. Domácí po 16 letech jako lídr, prospěla jim ztráta hvězdy
Arsenal – Man. United v číslech. Domácí po 16 letech jako lídr, prospěla jim ztráta hvězdyProfimedia
Londýnský Arsenal může výrazně vykročit za titulem, v přímém souboji s Manchesterem United má šanci na to odklidit z cesty jednoho z aspirantů na trofej. Jeho soupeř navíc jako by podle statistik ani nepatřil do úplné špičky. Čísla, která v této sezoně vykazuje, jsou spíš průměrná…

Vzájemná bilance v lize

Celková

Arsenal – Man. United 206 73 49 85 288:312

 

Posledních 10 zápasů

Arsenal – Man. United 4 3 3 15:12

Z celkového pohledu je v měření sil těchto soupeřů jasně lepší tým Manchesteru United. V poslední době se mu však na Arsenal tolik nedaří, z 10 zápasů jej porazil pouze třikrát. Pro tento duel je však nejsměrodatnější, že poslední vzájemné měření sil v lize ovládli na podzim Reds.

Dlouhodobá forma

Arsenal

Vládne lize, v níž má pětibodový náskok na Manchester City. Z 18 zápasů ztratil body jen třikrát, poražen odešel pouze jednou. Bylo to v září… právě s United.

Man. United

Neprohrál od začátku listopadu, kdy selhal ve Villa Parku. Od té doby nastřádal pět vítězství v řadě, až nyní přerušil sérii remízou na půdě Crystal Palace.

Manchester se pyšní skvělou formou.
Manchester se pyšní skvělou formou.Livesport

Útok

Arsenal

Je to kruté, ovšem prospělo mu zranění největší hvězdy. Gabrielu Jesusovi se totiž nedařilo. Od začátku prosince, kdy je ze hry, nasázel tým devět gólů ve čtyřech utkáních.

Man. United

nejhorší ofenzivu z elitní devítky Premier League. Ve víc než polovině utkání (10 z 19) vsítil jeden nebo žádný gól. Arsenalu však na podzim nasázel tři.

Obrana

Arsenal

V lize dostal druhý nejnižší počet branek ze všech (po Newcastlu), v minulých dvou utkáních udržel čisté konto. A to hrál se soupeři z elitního kvinteta soutěže.

Man. United

V posledních osmi duelech (včetně domácích pohárů) inkasoval pouze třikrát. Pozoruhodná je bilance prvních poločasů – v lize v nich už šestkrát po sobě udržel čisté konto.

Disciplína

Arsenal

S téměř 12 utrpěnými fauly na domácí zápas v průměru je na svém stadionu týmem, jenž čelil druhému nejvyššímu počtu zákroků mimo pravidla.

Man. United

Jeho 48 žlutých karet je v Premier League druhou nejhorší vizitkou. Nejtrestanější Fulham má jen o jedno napomenutí víc. Naopak hráči United jsou nejméně faulovaní.

3 hráči ve formě

Arsenal

Martin Odegaard

Nor je s osmi trefami nejlepším střelcem ligy mezi čistokrevnými záložníky. K tomu přidal pět asistencí, z elitní desítky šutérů jich nikdo nemá víc.

Aaron Ramsdale

S devíti čistými konty mu mezi brankáři patří druhé místo za Popem z Newcastlu. V minulých dvou ligových utkáních nepustil gól.

Eddie Nketiah

Obvyklý žolík dostává při zranění Gabriela Jesuse v útoku větší prostor. Minulé čtyři zápasy v lize odehrál celé, vstřelil v nich dvě branky.

Man. United

Marcus Rashford

Útočník se ze světového šampionátu vrátil ve skvělé pohodě – v následujících sedmi střetnutích se pokaždé trefil! Famózní série skončila až nyní ve středu.

Christian Eriksen

Se sedmi asistencemi mu patří mezi nahravači druhé místo v celé lize. Připravil i jediný gól v minulém utkání proti Crystal Palace.

Bruno Fernandes

Portugalský záložník potvrzuje své kreativní schopnosti. Svým spoluhráčům vytvořil třetí nejvyšší počet velkých šancí v Premier League.

Z databanky Livesportu

Vzájemné měření sil začalo už v říjnu 1894 a za oněch víc než 130 let se nestalo, aby spolu oba soupeři odehráli delší sérii nerozhodných výsledků. Maximem jsou tři remízy po sobě od září 1981 do září 1982.

Dlouhých devět let na přelomu století nikoho jiného United a Arsenal nepustili k mistrovské trofeji. Mezi lety 1996 a 2004 získal Manchester šest titulů, jeho londýnský konkurent tři.

Potřetí v historii Premier League (od roku 1993) se stane, že Arsenal přivítá na svém stadionu Manchester United v roli ligového lídra. Naposledy k takové situaci došlo v listopadu 2007 a utkání skončilo remízou 2:2.

Více o zápasu Arsenal – Man. United.

Aktuální tabulka Premier League (21.1. 2023)
Aktuální tabulka Premier League (21.1. 2023)Livesport