AS Řím se po výhře nad Empoli dotáhlo na Inter, poslední Cremonese nepřekvapilo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AS Řím se po výhře nad Empoli dotáhlo na Inter, poslední Cremonese nepřekvapilo

Aktualizováno
AS Řím na domácím hřišti vyhrálo 2:0.
AS Řím na domácím hřišti vyhrálo 2:0.AFP
Fotbalisté AS Řím zvítězili doma v 21. kole Serie A nad Empoli 2:0 a bodově se dotáhli na druhý Inter Milán. Hosté prohráli po šesti zápasech. Cremonese, které je v tabulce poslední, padlo na domácím hřišti s Lecce 0:2.

Cremonese – Lecce 0:2

Souboj týmů, které v aktuálním ročníku zapsaly už osm remíz, gólově otevřel v 58. minutě Federico Baschirotto. Na zásah silně osvaleného spoluhráče pak o 11 minut později navázal Gabriel Strefezza. Z dvojice nováčků tak dalo Lecce vzpomenout na povedené výkony ze začátku roku 2023. Tým z Cremony naopak zůstal na poslední příčce tabulky a na nesestupové pozice ztrácí dvouciferný počet bodů. 

AS Řím – Empoli 2:0

U obou brzkých tref asistoval od rohového praporku Paulo Dybala. V prvním případě se mu povedlo nalézt hlavu Rogera Ibaňeza, jen o chvíli později totožným způsobem skóroval Tammy Abraham. Azzurri tak na triumf proti Vlkům, se kterými padli posedmé v řadě, čekají více než 15 let.

Sassuolo – Atalanta 1:0

Domácí se prezentovali velmi aktivní hrou a fotbalisty z Bergama několikrát zachraňoval až brankář Juan Musso. Ve 30. minutě obdržel Maehle červenou kartu, což hosty výrazně oslabilo. Přesilovku využil po změně stran Armand Lauriente, jenž se prosadil ve druhém zápase v řadě. Nerazzurri tak v novém roce poprvé prohráli, zatímco Sassuolo si po triumfu nad milánským AC připsalo druhý cenný skalp za sebou.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport