Neapol přemohla AS Řím 2:1. AC Milán dostal od Sassuola pět gólů, prohrál i Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol přemohla AS Řím 2:1. AC Milán dostal od Sassuola pět gólů, prohrál i Juventus

Aktualizováno
Neapol porazila AS Řím, byla to její čtvrtá výhra za sebou.
Neapol porazila AS Řím, byla to její čtvrtá výhra za sebou.AFP
Krize AC Milán se prohlubuje. Úřadující mistr schytal v domácím zápase 20. kola Serie A debakl od Sassuola 2:5, padl podruhé za sebou a na výhru čeká už čtyři kola. Hosté vybojovali teprve druhé venkovní vítězství v sezoně a vzdálili se sestupovým pozicím. Špatným obdobím prochází i Juventus, doma prohrál s Monzou 0:2 a ztratil potřetí v řadě. Nedělní šlágr nejvyšší italské soutěže mezi vedoucí Neapolí a AS Řím opanovali domácí a vzali si zpátky třináctibodový náskok v čele tabulky.

AC Milán – Sassuolo 2:5

Start do zápasu se domácímu týmu povedl, když se již v osmé minutě prosadil Olivier Giroud. Francouzský útočník se však radoval pouze chvíli, jelikož mu nakonec branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Byli to tak překvapivě hosté, kteří se regulerní trefy dočkali jako první. V 19. minutě odvedl skvělou práci na pravé straně Domenico Berardi, jenž našel nadhernou přihrávkou na zadní tyči volného spoluhráče a Grégoire Defrel uklidil míč do sítě.

Trvalo to pouhé dvě minuty a Berardi využil špatné obrany AC znovu, když vyslal Davideho Frattesiho, který propálil Cipriana Tatarusana. Rossoneri dva nepříjemné zásahy probudily, což vedlo ve 24. minutě ke snížení. To obstaral přesně mířenou hlavičkou pod břevno Giroud. Skvěle hrající Berardi se ale nakonec kromě dvou asistencí dočkal také vstřeleného gólu, když ve 30. minutě po rohu poslal balon za domácího brankáře.

Statistiky zápasu AC Milán – Sassuolo
Statistiky zápasu AC Milán – SassuoloOpta by Stats Perform

Noční můra AC pokračovala i ve druhé půli. Ihned po jejím startu fauloval Davide Calabria ve vápně Armanda Laurientého, jenž se sám postavil k následné penaltě a bez problémů ji proměnil. Úřadujícímu mistrovi dodal na chvíli naději Ante Rebič, jeho gól v 55. minutě ovšem opět nebyl uznán, jelikož se Chorvat nacházel v ofsajdovém postavení.

Zkázu Rossoneri dokonal v 79. minutě střelou k pravé tyči Matheus Henrique, jemuž opět asistoval Berardi. Domácím už nepomohla ani výstavní trefa Divocka Origiho pod břevno, která se alespoň zapsala mezi nejhezčí branky letošního ročníku.

Juventus – Monza 0:2

Hosté začali skvěle, když se již v 10. minutě dostali do vedení. Gianluca Caprari si z levé strany natáhl míč na střed a střelou na přední tyč překonal Wojciecha Szczesnyho. Radost mu ovšem posléze zkazil VAR, jenž odhalil ofsajd. Stará dáma se z neuznaného gólu nepoučila a jen o pár chvil později znovu inkasovala.

Tentokrát už však byla trefa Patricka Ciurrii regulérní. Italský útočník dostal průnikovou přihrávku do pokutového území a střelou pod břevno rozjásal hostující fanoušky. Skvělý výkon hostů ozdobil v prvním dějství druhou trefou Dany Mota, jenž krásnou kličkou obehrál domácího brankáře a následně uklidil míč do prázdné brány.

Statistiky zápasu Juventus – Monza
Statistiky zápasu Juventus – MonzaOpta by Stats Perform

Trenér Massimiliano Allegri byl očividně velmi nespokojený s výkonem svých svěřenců, a tak do druhého dějství udělal rovnou tři změny v záložních řadách. Domácí se začali i díky střídáním postupem času osmělovat, což vedlo v 62. minutě k velké šanci Manuela Locatelliho. Jeho pokus z hranice vápna ovšem zlikvidoval Michele Di Gregorio.

Ofenzivní podporu přišel o pár minut později podpořit i Dušan Vlahovič, jenž doléčil zranění třísel. Zebry začaly po jeho příchodu na trávník tlačit na obranu Monzy, tu ovšem podržel skvělý Di Gregorio, jenž předvedl pravděpodobně jeden z nejlepších výkonů v kariéře, když postupně zneškodnil skvělými zákroky pokusy Arkadiusze Milika, Ángela Di Maríi i Adriena Rabiota.

Lazio – Fiorentina 1:1

Laziu se podařilo udeřit už v osmé minutě zápasu. Po rohovém kopu zahrávaném Luisem Albertem se ke zdánlivě neobratnému zakončení dostal Nicolo Casale, nicméně byla to především jeho rychlá reakce, která vedla k tomu, že míč posléze skončil v brance. Fialky však rozhodně nebyly neškodné.

Dobrou příležitost ke skórování nevyužil ve 28. minutě Luka Jovič. Jeho razantní střelu ale dokázal gólman bílomodrých vytěsnit pouze na rohový kop. Ani z něj se však hostům nepodařilo vsítit branku, a Lazio tak zůstalo i nadále jediným mužstvem Serie A, které v aktuálním ročníku neinkasovalo v úvodní půlhodině zápasu.

Statistiky zápasu Lazio – Fiorentina
Statistiky zápasu Lazio – FiorentinaOpta by Stats Perform

La Viola pokračovala v sympatickém výkonu a za své úsilí byla odměněna vyrovnáním krátce po přestávce. Psala se 49. minuta, když si Nicolas González našel balon za hranicí pokutového území a parádní střelou levou nohou mířenou těsně k tyči překonal domácího brankáře. Svěřencům Maurizia Sarriho zdánlivě docházela šťáva, čehož s radostí využila Fiorentina, která aktivně hledala možnosti k přidání druhého přesného zásahu.

V 66. minutě mohl jednu z nich využít Jovič, to by však jeho hlavičku nesměl zlikvidovat perfektním zákrokem Ivan Provedel. Ten byl ostatně hlavním důvodem, proč už se hostům další gól přidat nepodařilo.

Neapol – AS Řím 2:1

Ofenzivní choutky jako první předvedl na druhé straně Chviča Kvaracchelija, jenž se na hraně šestnáctky zbavil obránců a vypálil k levé tyči, kam však stihl Rui Patrício doskočit. Gruzínský zázrak v 17. minutě opět unikl defenzivě soupeře, následně nacentroval balon Victoru Osimhenovi, který razantním pokusem pod břevno otevřel střelecký zápis utkání. Římané zahrozili poprvé až ke konci prvního dějství, kdy z velké dálky natáhl Leonardo Spinazzola. Jeho tvrdou ránu však zvládl domácí brankář vytěsnit na roh.

Statistiky zápasu Neapol – AS Řím
Statistiky zápasu Neapol – AS ŘímOpta by Stats Perform

Po hodině hry se Neapol dostala do přečíslení, na jehož konci vypálil pod břevno Hirving Lozano. Zapomenuté obránce však skvělým zákrokem zastoupil gólman Patrício. O překvapivé vyrovnání se v 75. minutě postaral střídající Stephan El Shaarawy, jenž se prodral k míči na zadní tyči a špičkou kopačky propasíroval balon do sítě. Vedení Gli Azzurri ovšem chvíli před závěrečným hvizdem vrátil další náhradník Giovanni Simeone, který z hranice šestnáctky vymetl pravou šibenici.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport