Bale by mohl pracovat pro reprezentaci, podle kouče by bral jakoukoli roli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bale by mohl pracovat pro reprezentaci, podle kouče by bral jakoukoli roli
Bale je se 111 reprezentačními zápasy a 41 vstřelenými góly velšským rekordmanem.
Bale je se 111 reprezentačními zápasy a 41 vstřelenými góly velšským rekordmanem.Profimedia
Gareth Bale (33) by po konci hráčské kariéry mohl pracovat pro velšskou fotbalovou reprezentaci, prohlásil to trenér ostrovního týmu Rob Page. Přiznal, že Baleovo rozhodnutí ho překvapilo, jeho kariéru označil za fenomenální. Rodák z Cardiffu je se 111 reprezentačními zápasy a 41 vstřelenými góly velšským rekordmanem.

"Musím využít toho, že máme někoho takového, jako je Gareth Bale, kdo toho pro Wales hodně udělal a kdo má takový vliv v kabině. Má zájem se k nám v jakékoli roli přidat. V následujících týdnech se o tom budeme bavit. Jsem z toho nadšený, chci, aby v našem týmu zůstal," citovala kouče agentura Reuters.

Bale oznámil konec kariéry v pondělí na sociálních sítích, trenéra o tom ale informoval o den dříve. "Řekl mi, že s fotbalem končí úplně, což mě v tu chvíli překvapilo. Nečekal jsem, že mi kvůli tomu volá. Když se ale na to podíváte s odstupem a dáte emoce stranou, tak to chápu. Rozumím tomu, proč to udělal a proč se rozhodl skončit na vrcholu," uvedl Page.

Bývalý nejdražší hráč světa působil v Southamptonu, Tottenhamu, Realu Madrid, s nímž mimo jiné pětkrát vyhrál Ligu mistrů a třikrát španělskou ligu, a v zámořském celku Los Angeles FC.

Národní tým s jeho výrazným přispěním došel na mistrovství Evropy 2016 do semifinále, před necelými dvěma lety pak do osmifinále. Navíc po 64 letech postoupil na světový šampionát. Na turnaji v Kataru na podzim loňského roku ale Velšané vypadli už ve skupině.

"Má za sebou fenomenální kariéru. Pro naši zemi toho udělal strašně moc. Proslavil Wales po celém světě díky tomu, co dokázal s Realem Madrid, v Premier League s Tottenhamem a na mistrovství světa. Každý Velšan by na něj měl být pyšný. Bude nám chybět. Není to novinka, kterou jsme na začátku roku chtěli slyšet, ale jednoho dne to přijít muselo," konstatoval Page.