Sóla, voleje, nůžky i hattricky aneb 10 fantastických gólů Garetha Balea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sóla, voleje, nůžky i hattricky aneb 10 fantastických gólů Garetha Balea

Gareth Bale vyhrál s Realem pětkrát Ligu mistrů a třikrát La Ligu.
Gareth Bale vyhrál s Realem pětkrát Ligu mistrů a třikrát La Ligu.Profimedia
Gareth Bale (33) v pondělí nečekaně oznámil odchod z klubového i mezinárodního fotbalu a ukončil tak veleúspěšnou kariéru protkanou fantastickými góly. Na ty byl pětinásobný vítěz Ligy mistrů a trojnásobný šampion La Ligy s Realem Madrid specialistou. Připomeňte si některé z památných tref Velšana, který je nejen na ostrovech považován za jednoho z nejlepších britských fotbalistů historie.

Úžasný volej proti Stoke

Tottenham se před 13 lety v ligovém zápase na stadionu Stoke dostal do vedení v 19. minutě díky tehdy teprve dvacetiletému Baleovi, domácí ale záhy vyrovnali. Jenže ještě do poločasu rozhodl o osudu utkání znovu velšský záložník. Aaron Lennon ho našel přesným centrem a Bale se levačkou z voleje trefil parádně na zadní tyč.

Tři góly na San Siru

Znovu rok 2010, tentokrát ale kulisy Ligy mistrů. A zápas, který Balea dostal do širšího povědomí fanoušků napříč planetou. Tottenham prohrával na San Siru s Interem po první půli 0:4 a byl zralý na ručník. Ve druhé části ale předvedl Bale one man show, v nastavení zkompletoval hattrick a i přes porážku 3:4 se po utkání mluvilo hlavně o něm.

Pumelice proti Skotsku

Výraznou stopu Bale pravidelně zanechával i v reprezentaci, za níž ve 111 zápasech nastřílel 41 gólů. Jeden z těch nejpoveděnšjích zaznamenal v roce 2012 v kvalifikačním zápase o postup na MS proti Skotsku. Ve středovém kruhu si vypůjčil balon, dopravil se s ním za roh vápna a napálil jej do šibenice.

Z kroku proti West Hamu

V paměti zůstane i dalekonosný projektil ze závěru utkání Tottenham – West Ham v roce 2013. V 90. minutě za stavu 2:2 Bale "postával" s balonem nějakých 30 metrů od brány a pak ho, jakoby nic, z kroku poslal do horního růžku brány bezmocného Jussiho Jaaskelainena a rozhodl o třech bodech pro Spurs.

Dárek na rozloučenou...

Lepší rozloučení s klubem, v němž působil od roku 2007, si těžko mohl naplánovat. V posledním utkání sezony 2012/13 hrál Tottenham doma se Sunderlandem ještě na začátku 89. minuty 0:0. Pak Bale udělal to, co uměl nejlíp. Za pokutovým územím potáhl míč a nechytatelně jej nasměroval do "vinglu".

...a na přivítanou

Jestli dal fanouškům Spurs před odchodem do La Ligy dárek na rozloučenou, pak od něj příznivci Realu dostali podobný na přivítanou. Bílý balet na Santiago Bernabeu přivítal Elche a Bale očividně neměl nejlepší den. Jenže v 72. minutě ukázal, co v něm dřímá. Převzal přihrávku od Xabiho Alonsa a 25 metrů od branky práskl do balonu, který se odrazil od břevna a skončil v bráně.

Sólo v pohárovém finále

Na konci své první sezony ve Španělsku si Bale definitivně zajistil přízeň fanoušků Realu. A to díky jednomu z nejslavnějších gólů své kariéry, který dal ve finále Copa del Rey proti Barceloně. V 85. minutě se dostal do souboje s Marcem Bartrou, oběhl jej tak, že se na chvíli dostal mimo hřiště, vřítil se až do šestnáctky a prostřelil Josého Pinta. I díky dechberoucímu sólu získal s Realem první trofej.

Bez přípravy ve Varšavě

Další Baleův gól "z ničeho", další dokonalá trefa. Bale se o ni postaral v sezoně 2016/17 během cesty Realu ke druhému triumfu v Lize mistrů za sebou. Ve Varšavě na hřišti Legie se v první minutě opřel do vysokého míče a vyslal nechytatelnou ránu k tyči.

Paráda v Dortmundu

V Baleově podání vypadaly i složité trefy tak nějak jednoduše. Třeba ta, kterou zaznamenal v sezoně 2017/18, kdy Real vyhrál LM potřetí v řadě. V první půli za bezbrankového stavu si naběhl do vápna na přihrávku Daniela Carvajala a balon nártem nonšalantně nasměroval pod břevno.

Fotbalová dokonalost

Na závěr NEJ gól fenomenálního záložníka, který dal v roce 2018 ve finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Na hřiště šel Bale v 61. minutě za stavu 1:1 a o tři minuty později trefil akrobaticky nůžkami míč, který mu poslal MarceloLorisi Kariusovi nedal šanci, navíc ho pak s výraznou pomocí jeho kiksu překonal ještě jednou a rozhodl o vítězství 3:1.