Baník opět doma za nula. Olomouc vydřela v Mladé Boleslavi bod v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Baník opět doma za nula. Olomouc vydřela v Mladé Boleslavi bod v nastavení

Brazilec Cadu (v bílém) kapituluje proti útoku Českých Budějovic.
Brazilec Cadu (v bílém) kapituluje proti útoku Českých Budějovic. Profimedia
Fotbalisté Baníku brnkají svým fanouškům na nervy. Před jejich zraky prohráli už počtvrté ze šesti domácích zápasů v nové sezoně, tentokrát zklamali proti Českým Budějovicím (1:2). Na vlastním stadionu se pořád nedaří ani Mladé Boleslavi. Když už to vypadalo, že se tam v pátém vystoupení konečně dočká první výhry, zkazil jí pár vteřin před koncem radost gólovou hlavičkou olomoucký Vít Beneš.

Budějovice dovedly k úspěchu povedené vstupy do obou poločasů. Velmi brzy totiž otevřel skóre Daniel Hais a v 50. minutě zvýšil vedení Jihočechů Lukáš Čmelík. Slovenský záložník se tak podepsal pod obě trefy vítězů – ve 2. minutě našel ve vápně osamoceného Haise, který jednoduše uklidil míč do odkryté brány. Domácím příznivcům mohlo být ještě hůř, když ještě gólman Jan Laštůvka zachraňoval po hlavičce hostujícího střelce míč na brankové čáře.

Statistiky utkání Ostrava – České Budějovice

Baník dokázal pouze snížit. Při návratu slovenského reprezentačního kanonýra Ladislava Almásiho, jenž zvládl celý zápas, čekal určitě víc. Jihočeši skončili nelichotivou sérii a v Ostravě vyhráli poprvé po dlouhé 12 letech.

Úvod vyšel také Mladé Boleslavi. Už ve 4. minutě si v pokutovém území po centru zpracoval balon Jakub Fulnek a krásnou ránou do šibenice otevřel nejen střelecký účet utkání, ale i svůj v sezoně. Hanáci ovšem potvrdili, že se jim na hřišti Středočechů daří, neprohráli tam už posedmé v řadě.

Statistiky utkání Mladá Boleslav – Olomouc

První velkou šanci si po zaváhání domácí obrany připravila Olomouc v 57. minutě. Chytil se po uklouznutí jednoho z bránících hráčů dostal ke střele, na Jana Šedu v mladoboleslavské bráně však nevyzrál. Po tomto okamžiku převzali Olomoučtí otěže zápasu. A ve druhé nastavené minutě se dočkali zasloužené branky. O tu se postaral Beneš, který si naskočil na centrovaný balon a usměrnil ho přesně k levé tyči.

Tabulka FORTUNA:LIGY