Po pohárech o ligové body: Slavia přivítá České Budějovice, Plzeň cestuje do Olomouce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Po pohárech o ligové body: Slavia přivítá České Budějovice, Plzeň cestuje do Olomouce
Slavia doma porazila České Budějovice v lize jedenáctkrát v řadě.
Slavia doma porazila České Budějovice v lize jedenáctkrát v řadě.Profimedia
Osmi zápasy 8. kola o víkendu pokračuje první fotbalová liga. Slavia bude hájit vedení v neúplné tabulce v domácím duelu s Českými Budějovicemi, v němž hodlá napravit dvě soutěžní remízy po sobě. Obhájce titulu z Plzně zavítá do Olomouce a chce zůstat jediným neporaženým týmem v sezoně. Zbylý celek z trojice pohárových účastníků Slovácko se představí v Mladé Boleslavi. Sparta po třech remízách za sebou nastoupí v Teplicích. Jablonec touží proti Hradci Králové ukončit čekání na první vítězství v ročníku.

Slavia v minulém kole remizovala na Slovácku, po pěti ligových výhrách po sobě klopýtla a tabulku vede už jen o skóre před Plzní, která má jedno utkání k dobru. Pražané ve čtvrtek v úvodním duelu skupiny Evropské konferenční ligy remizovali v Sivasu 1:1 a trenér Jindřich Trpišovský byl hodně nespokojený s výkonem.

Proti Českým Budějovicím jsou červenobílí jednoznačným favoritem i proto, že doma v lize Dynamo jedenáctkrát po sobě porazili. Jihočechům se ale v této sezoně daří více venku, kde získali sedm z dosavadních osmi bodů.

Plzeň ve středu na úvod skupiny Ligy mistrů utrpěla v Barceloně debakl 1:5 a prohrála po 34 soutěžních zápasech. V nejvyšší soutěži drží Viktoria sérii 28 utkání bez porážky. S Olomoucí Západočeši v lize šestnáctkrát po sobě bodovali, tři z posledních čtyř vzájemných duelů ale skončily remízou.

"Pro nás je to moc důležitý zápas. V Barceloně jsme dostali pět gólů, pro nás obrovská zkušenost. Ale musíme to hodit za hlavu a připravit se na Olomouc. Budeme pracovat na tom, aby to přepnutí (z Ligy mistrů) bylo co nejlepší a v Olomouci jsme vyhráli," řekl asistent trenéra Viktorie Pavel Horváth.

Sparta v lize třikrát za sebou remizovala a v neúplné tabulce je až čtvrtá. Letenští si další ztrátu nemohou dovolit a v Teplicích, nad nimiž v nejvyšší soutěži pětkrát za sebou zvítězili, berou jen tři body.

"Myslím, že nás zase čeká dobývání zataženého soupeře. Bude to o tom, abychom brzo dali gól a otevřeli je. Pak by na to soupeř musel reagovat a změnit strategii. To by mohla být voda na náš mlýn," mínil asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka. Utkání bude speciální pro teplického kouče Jiřího Jarošíka, který hrával na Letné.

Třetí z pohárových účastníků Slovácko ve čtvrtek navzdory dlouhé přesilovce jen remizovalo s Partizanem Bělehrad 3:3. Tým z Uherského Hradiště získal v lize z posledních tří kol jediný bod a patří mu až osmé místo. Slovácko se v souboji sousedů v tabulce představí v Mladá Boleslavi. Utkání bude prestižnější pro hostujícího trenéra Martina Svědíka, jenž středočeský celek v minulosti vedl.

Jablonec jako jediný v ligové sezoně ještě nezvítězil a stále čeká na premiérovou výhru pod trenérem Davidem Horejšem. Severočeši se pokusí utnout nepříznivou sérii proti Hradci Králové, kterému nečekaně patří třetí místo.

Poslední Pardubice se v souboji tápajících týmů představí na půdě čtrnácté Ostravy. Východočeši zkusí na třetí pokus získat první body pod dočasným trenérem Pavlem Němečkem.

Ve zbylých zápasech Zlín přivítá nováčka z Brna a Bohemians 1905 nastoupí proti Liberci. Tři duely se odehrají v sobotu a pět utkání je na programu v neděli.

Program FORTUNA:LIGY