Baník v závěru zkolaboval. Boleslav nestačila na Hradec, Sigma remizovala s Libercem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Baník v závěru zkolaboval. Boleslav nestačila na Hradec, Sigma remizovala s Libercem
Brněnský Filip Souček (vlevo) a Muhamed Tijani z Baníku Ostrava v zápase 6. kola FORTUNA:LIGY.
Brněnský Filip Souček (vlevo) a Muhamed Tijani z Baníku Ostrava v zápase 6. kola FORTUNA:LIGY.Profimedia
Baníku to pod Pavlem Vrbou (58) nejde. I když nad Zbrojovkou ještě v 82. minutě vedl 1:0, nakonec prohrál a v tabulce mu patří až 12. místo. Domácí porážku 1:2 si v 6. kole FORTUNA:LIGY připsala i Mladá Boleslav, která nestačila na Hradec Králové. Zápas Olomouce s Libercem vítěze nenašel.

Brno dokázalo napravit minulý debakl se Slavií, když po otočce v závěru porazilo Baník 2:1. Domácí se dostali do vedení v 60. minutě zásluhou Daniela Smékala. Hostům však k obratu pomohl skvělý tah trenéra Richarda Dostálka, jenž poslal na hřiště Adama Fouska a Jakuba Řezníčka.

A právě oni se v závěrečné desetiminutovce postarali o senzační obrat. Zbrojovka se tak dotáhla na jediný bod za Spartu a navíc má domácí zápas proti Plzni k dobru. Naopak ostravští z posledních tří utkání vypotili jediný bod za remízu 1:1 v Jablonci.

Statistiky zápasu Ostrava – Brno

Hradečtí zaznamenali v Mladé Boleslavi, kde dočasně hrají i domácí zápasy, třetí vítězství v řadě. To je vyneslo už na třetí příčku průběžné tabulky. Na "votrocích" nebyla znát ani absence Adama Vlkanovy, který ve středu přestoupil do Plzně.

V Lokotrans Areně se vítěznou trefou prezentoval v 72. minutě Vojtěch Smrž, pro kterého to byl premiérový gól v hradeckém dresu. Velkou měrou mu k této brance pomohl i domácí brankář Martin Polaček, jenž jeho střelu trestuhodně propustil za svá záda.

Statistiky zápasu Mladá Boleslav – Hradec Králové

Sigma sice po sérii čtyř porážek předvedla solidní výkon a připsala si bod za domácí remízu s Libercem, nicméně důvod k radosti to na Hané není. Vždyť domácí jasně ovládli první poločas, na střely jej vyhráli 7:1 a na góly 1:0.

Jenže po hodině hry srovnal svou premiérovou ligovou brankou Denis Višinský. Olomouc nedokázala zvrátit zápas na svou stranu ani přesto, že od 69. minuty hrála v početní výhodě, vyloučen byl Maksym Talovjerov. Olomouc tak čeká na výhru už pět, Liberec naopak udržel krok se špičkou tabulky.

Statistiky zápasu Olomouc – Liberec

Tabulka FORTUNA:LIGY