Barcelona – Real. Budeme hrát ofenzivně, ale bez riskování, prohlásil trenér Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona – Real. Budeme hrát ofenzivně, ale bez riskování, prohlásil trenér Ancelotti

Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před nedělním El Clásikem.
Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před nedělním El Clásikem.AFP
Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) před nedělním El Clásikem prohlásil, že jeho tým bude hrát útočně, aby snížil devítibodovou ztrátu na největšího rivala. Zároveň vyzdvihl pevnou defenzivu Katalánců v průběhu celé sezony. Ital také pochválil několik svých hráčů, například Camavingu a Tchouaméniho, kteří podle něj dobře nahrazují ztrátu Casemira.

O tom, co musí Ancelotti udělat, aby Real na Camp Nou vyhrál:

"Musíme si ten důležitý okamžik užít, ale také se dobře připravit a hrát lépe. Vyhrát můžete jen tehdy, když ze sebe vydáte to nejlepší ve všech ohledech, ať už individuálně nebo kolektivně – v útoku nebo obraně."

O setrvání v Realu Madrid i pro příští sezonu:

"Mnohokrát jsem řekl, že bych v tomto klubu zůstal do konce života, ale to je nemožné. Rozhodne se na konci sezony, ať už se stane cokoli. Já vím, že chci zůstat, a doufám, že to tak bude. Ale to, jak se klub rozhodne, teď není důležité, protože si užívám každý den. Pokud mě klub chce na tři měsíce, tak si užiju tři měsíce. A pokud mě budou chtít na tři roky, tak to samé. Jasné je, že nakonec klubu poděkuji za život, který mi dal."

O tom, že když trenér v Madridu nezíská titul, musí odejít:

"Psaná pravidla se mění. Stejně tak mohou platit ta nepsaná. Jsem přesvědčen, že v této sezoně něco vyhrajeme, takže tím to končí."

O tom, zda o titulu v La Lize bude rozhodnuto, pokud neporazí Barcelonu:

"Nad tím nepřemýšlíme. Myslíme pouze na to, abychom v neděli vyhráli. Co se stane, když nevyhrajeme, o tom budeme přemýšlet, pokud se to stane, ale dnes myslíme jen na výhru."

O těch, co pochybují o Kroosovi a Modričovi:

"Překvapuje mě, že o nich lidé pochybují, protože jsou stále nejlepší."

O trofejích, které Real může vyhrát:

"Údaje říkají, že máme nevýhodu v Copa del Rey a La Lize, ale v Lize mistrů nevýhodu nemáme. Zítra můžeme tuto ztrátu trochu zmenšit a na to je třeba se soustředit."

O tom, zda očekává, že Barcelona bude stejně defenzivní jako v Copa del Rey:

"Je velmi těžké říct, jaký zápas to bude, protože každý má svůj vlastní příběh. Pravdou je, že v pohárovém zápase hodně bránili. Tento duel může být jiný, záleží na tom, co se stane. Všechno může změnit rychle vstřelená branka, může to dopadnout tak či onak."

O možnosti riskovat a být ofenzivnější, protože jediné, co se počítá, je vítězství:

"Zítra budeme hrát ofenzivně, ale bez riskování."

O pragmatičtější Barceloně ve stylu Realu Madrid:

"V obraně vidím velmi pevný tým, který inkasoval velmi málo gólů. To znamená, že mají silné týmové nasazení, což jim umožnilo vyhrát zápasy, kdy se trápili o něco více než obvykle."

O těžším losu Ligy mistrů než v loňské sezoně:

"To nevím, ale je pravda, že když jsme loni hráli druhý zápas doma, hodně nám to pomohlo. Nevím, jestli je to nevýhoda, protože to, že už neplatí pravidlo o dvojnásobné hodnotě gólů venku, na tom moc nemění. Nepřemýšlím o tom, ale myslím si, že nám Bernabéu v prvním zápase hodně pomůže."

O Viníciově soubojích s Araújem:

"V posledních zápasech měl větší potíže, ale Vinícius je vždycky Vinícius. Jeho pohyblivost ve hře mu může pomoci vytěžit z nedělního duelu to nejlepší. Uvažuji o tom, že ho postavím na pravé křídlo, protože i tam může hrát."

O Benzemově a Viníciově stavu:

"Benzema je v pořádku a bude hrát. S Viníciem to samozřejmě není vážné, ale důležitá může být pohyblivost. Bude hrát na levé straně, ale s větším rozptylem".

O tom, zda vidí Barcelonu jako kočku nebo myš:

"Barcelonu musíme vidět jako kočku, ne jako myš. Pokud bychom ji viděli jako myš, vypadalo by to, že jdeme na večírek, a to není ten případ. Je to důležitý zápas a my musíme bojovat až do konce, být odhodlaní a silní, abychom ze sebe dostali to nejlepší."

O Camavingovi jako náhradě za Casemira:

"Eduardo si vede dobře, stejně jako Tchouaméni v první části sezony. Oba dobře nahradili legendu a fantastického hráče, který byl na svém postu dlouhá léta nejlepší. S nimi může Real Madrid velmi slibně hledět do budoucnosti."

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport

O formě Realu Madrid:

"Od 22. ledna až dosud si tým vedl velmi dobře. Fyzické a technické údaje to potvrzují. Nacházíme se v dobrém rozpoložení i po psychické stránce a jsme velmi motivovaní a natěšení na to, co se může stát v následujících třech měsících. Tým se hodně zlepšil po technické i taktické stránce a je pevnější vzadu a efektivnější vepředu, až na několik zápasů, které nám nevyšly. Myslím, že si až do konce můžeme vést velmi dobře."

O tom, proč je podle něj Militao nejlepším obráncem na světě:

"Možná trochu ztratím důvěryhodnost, když řeknu, že Vinícius je nejlepší na světě a Militao nejlepší obránce na světě, ale pro mě to tak je. Pro mě je Militao nejlepší nebo mezi nejlepšími, protože má všechno. Je to velmi rychlý hráč, velmi silný v situacích jeden na jednoho, velmi dobrý na míči, skvělý hlavičkář... Nic mu nechybí. Jedinou jeho chybou je, že není vždy stoprocentně soustředěný."

Preview zápasu Barcelona – Real Madrid + audiokomentář