Barcelona – Real. Vinícius je před klíčovou bitvou v luxusní formě, navíc změnil přístup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona – Real. Vinícius je před klíčovou bitvou v luxusní formě, navíc změnil přístup
Vinícius Júnior by měl být hvězdou sledovaného duelu.
Vinícius Júnior by měl být hvězdou sledovaného duelu.Reuters
Jednoznačně se dá říct, že Vinícius Júnior (22) byl nejlepším hráčem Realu Madrid během osmifinálových bojů Ligy mistrů proti Liverpoolu. A to je pro Los Blancos před El Clásikem skvělá zpráva, protože v posledních dvou případech, kdy se střetli s Barcelonou, prohráli. Brazilcův výkon tak bude v nedělní bitvě hodně důležitý.

Vinícius se v této sezoně stal klíčovým ofenzivním mužem Realu. Díky 19 gólům a 10 asistencím je Brazilec na cestě k završení svého nejlepšího ročníku od příchodu do hlavního města Španělska. Nejde však jen o to, jak přispívá číselně, ale také o další prvky, které do týmu přináší. "Pro mě je tím nejlepším na světě. I když nedal gól," řekl manažer Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) po výhře nad Liverpoolem na Bernabeu.

Preview zápasu Barcelona – Real Madrid

Karim Benezma (35) chyběl týmu značnou část sezony, a tak křídelník narozený v Riu de Janeiro převzal roli tahouna týmu. Když byl pak Vinícius lehce z formy, jako například v lednu, hned z toho bylo několik negativních výsledků, díky nimž v tabulce La Ligy zaostává za Barcelonou o devět bodů.

S El Clásikem za dveřmi se zdá, že "Vini" získal zpět svou předchozí formu a chuť do hry. Ve zmiňované bitvě proti Liverpoolu se mladá hvězda předvedla v tom nejlepším světle.

V prvním zápase na Anfieldu řídil historický obrat Realu Madrid dvěma góly a asistencí. Ve druhém utkání sice neskóroval, ale díky šikovným přihrávkám několikrát vyslal své spoluhráče do nebezpečných situací. Pořádně také potrápil pravého obránce Trenta Alexandera-Arnolda (24).

Hráčovy statistiky z této sezony.
Hráčovy statistiky z této sezony.Livesport

Po nedávných bídných výsledcích Realu proti jeho úhlavnímu rivalovi je nezbytné, aby brazilský reprezentant předvedl o víkendu velmi kvalitní výkon.

Vinícius je na nejlepší cestě překonat svůj nejvyšší gólový zápis za sezonu (22 v ročníku 2021/22) a skórovat proti Barceloně by navíc mohlo pomoci k tomu, aby si Real v neděli z Camp Nou odvezl body.

Změna přístupu

Jak zvenčí, tak i zevnitř madridského týmu je Vinícius již delší dobu žádán, aby se choval vůči rozhodčím trochu ohleduplněji. Ukázalo se totiž, že když se dohaduje se sudími nebo diváky, hraje pak podstatně hůře. Proto ho spoluhráči a fanoušci Realu dokonce prosili, aby se výhradně věnoval tomu, co umí nejlépe. Fotbalu.

Všichni si asi uvědomují, jakému tlaku je vystaven a jak nepříjemné jsou urážky, kterých se mu často dostává, Zároveň jsou přesvědčeni, že nejlepším řešením je kousnout se a koncentrovat se pouze na hru. To se však někdy snáze řekne, než udělá...

Zdá se, že Vinícius to pochopil. Tlak na jeho mužstvo bude venku v Barceloně gigantický a mladík bude muset vyvinout velké úsilí, aby si zachoval chladnou hlavu. To začal uplatňovat v praxi před týdnem proti Espaňolu. V zápase sice dostal žlutou kartu, ale situaci unesl. "Dnes se mi jeho přístup moc líbil, nestěžoval si a hrál dál. Žlutých karet už viděl příliš mnoho," přiznal po zápase Ancelotti.

Návrat do boje o titul v La Lize bude pro Real obtížný, ale klub se musí chopit šance, což znamená v neděli porazit Barcelonu. Aby se tak stalo, musí být Vinícius v El Clásiku v nejlepší formě. Vzhledem k tomu, co předvedl v několika posledních zápasech, se zdá, že je na to připraven.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport