Barcelona si uřízla ostudu, v Almeríi padla 0:1. Bilbao si dalo dva vlastní góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona si uřízla ostudu, v Almeríi padla 0:1. Bilbao si dalo dva vlastní góly

Aktualizováno
Barcelona zaznamenala v Almeríi druhou porážku v sezoně.
Barcelona zaznamenala v Almeríi druhou porážku v sezoně.AFP
Madridské derby skončilo v sobotu večer překvapivou remízou, když Real na Santiago Bernabéu zachraňoval proti oslabenému Atlétiku bod až v závěru. Barceloně, rivalovi v boji o titul, tak dal vítanou možnost navýšit náskok v čele La Ligy na rovných 10 bodů. Jenže Katalánci zápas v Almeríi zpackali, prohráli 0:1 a připsali si druhou porážku v sezoně. V dalších nedělních zápasech vyválčila Girona tři body v Bilbau i díky dvěma vlastním gólům domácích, Celta Vigo přemohla Valladolid a Osasuna vyhrála v Seville.

Bilbao – Girona 2:3

Statistiky zápasu Bilbao – Girona
Statistiky zápasu Bilbao – GironaOpta by Stats perform

Zápasy Girony v aktuálním ročníku nabídly dosud největší počet branek a nejinak tomu bylo i v Bilbau. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Aleix García, jenž z první pálil na zadní tyč mimo dosah domácího brankáře. Baskové do přestávky inkasovali ještě dvakrát a o jejich zmaru vypovídal fakt, že si oba góly vstřelili sami. Impuls k obratu jim nedodalo ani poločasové střídání brankářů, byť spíš než o výkon šlo o zranění reprezentačního gólmana Španělska Unaie Simóna. V ospalé druhé půli jen snížil v samém závěru velezkušený Raúl García.

Celta Vigo – Valladolid 3:0

Celta Vigo odčinila čtyřgólový příděl z prvního vzájemného utkání této sezony s Valladolidem, když jej na vlastní půdě porazila rozdílem třídy 3:0. Parádním výkonem se zaskvěl především objev této sezony, mladičký Španěl Gabri Veiga, jenž na první branku přihrál a další dvě sám vstřelil. Hosté padli podruhé v řadě a stále tak zůstávají pouhé dva body od sestupové zóny.

Statistiky zápasu Celta Vigo – Valladolid
Statistiky zápasu Celta Vigo – ValladolidOpta by Stats Perform

Almería – Barcelona 1:0

Hráči Almeríe se postarali o největší překvapení 23. kola La Ligy, když porazili lídra soutěže. Jediný přesný zásah střetnutí obstaral ve 24. minutě El Bilal Touré. Domácí Blaugranas zdolali vůbec poprvé v historii a zároveň prolomili soupeřovu ligovou šňůru bez porážky, která trvala od října minulého roku, tedy dlouhých 13 klání. Hosté zároveň teprve podruhé v ročníku vyšli střelecky naprázdno a odmítli možnost navýšit svůj náskok v čele tabulky na dvojciferný počet bodů.

Statistiky zápasu Almería – Barcelona
Statistiky zápasu Almería – BarcelonaOpta by Stats Perform

Sevilla – Osasuna 2:3

Hrdinou bláznivého zápasu na jihu Španělska se stal mladý marocký útočník Abde Ezzalzouli, jenž pět minut před koncem přisoudil hostům vítězství. Tým z Pamplony ziskem tří bodů ukončil nelichotivou sérii na stadionu Andalusanů, kde naposledy vyhrál před 17 lety. Rojiblancos se navíc poprvé v kalendářním roce 2023 nemohli spolehnout na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kde dosud sbírali pouze samé triumfy.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport