Real Madrid doma přišel o body. Valencia ve Valladolidu neuspěla po 20 letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid doma přišel o body. Valencia ve Valladolidu neuspěla po 20 letech
Aktualizováno
Real Madrid doma přišel o body. Valencia ve Valladolidu neuspěla po 20 letech
Real Madrid doma přišel o body. Valencia ve Valladolidu neuspěla po 20 letechAFP
Valencia pokračuje v bídné sezoně, v 19. kole La Ligy prohrála ve Valladolidu (0:1), což se jí stalo naposledy v roce 2003. Netopýři čekají na vítězství od 10. listopadu, dál trčí na 14. místě tabulky a jejich nedělní sok se na ně bodově dotáhl. I další dva zápasy skončily výsledkem 1:0, Atlético vyhrálo na hřišti Osasuny a Celta Vigo nad Bilbaem. Hlavní nedělní chod nejvyšší španělské soutěže v podobě šlágru druhého se třetím Real Madrid nezvládl, na Santiago Bernabéu s Realem Sociedad jen remizoval 0:0.

Valladolid – Valencia 1:0

Diváci na Estadio José Zorrilla byli svědky poměrně vyrovnaného úvodu zápasu, během kterého se museli obejít bez výraznějších šancí. Trochu více ze hry měli v první půlhodině hostující Netopýři, kteří hrozili především z rohových kopů. Ve 28. minutě se do nadějné příležitosti dostal Cristhian Mosquera, v přímém souboji s gólmanem domácích však neuspěl a skóre se mu otevřít nepodařilo.

Statistiky zápasu Valladolid – Valencia
Statistiky zápasu Valladolid – ValenciaOpta by Stats Perform

Druhou půli odstartoval zostra Kike Pérez, který se ve 46. minutě prezentoval tvrdou střelou k pravé tyči. Gólu zamezil kvalitním zákrokem brankář Bianconegros Giorgi Mamardashvili. Valladolid ve druhém poločase působil, jako by byl politý živou vodou, z branky se však Albivioletas neradovali ani v 61. minutě.

Nově příchozí Gonzalo Plata totiž nedokázal při samostatném úniku vyzrát na Mamardashviliho. Když se však v 90. minutě dostal k centru debutant Darwin Machís a našel dalšího nováčka v řadách Valladolidu Cylea Larina, propukla mezi domácími fanoušky hotová euforie, protože střelu kanadského útočníka nedokázal zastavit ani jinak bezchybný Mamardashvili.

Osasuna – Atlético 0:1

Možná i kvůli únavě z nedávno odehraných pohárových duelů nebyl úvod utkání pro diváky příliš zajímavý. Oba celky se opíraly především o silnou defenzivu, a šancí ke skórování tak bylo pomálu. O lehké pozdvižení se v 25. minutě postaral José María Giménez. Hlavičkou z hranice brankového území však přestřelil. Krátce před pauzou vytvořil závar ve vápně soupeře také Antoine Griezmann. Domácí obrana ale byla pozorná a inkasování nedopustila.

Statistiky zápasu Osasuna – Atlético
Statistiky zápasu Osasuna – AtléticoOpta by Stats Perform

Po změně stran zahrozil hlavou nevysoký útočník týmu z Pamplony Chimy Ávila. Ani jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. O poznání více zaměstnal Jana Oblaka v 63. minutě Moi Gómez svým pohotovým zakončením po přetaženém centru Abdeho Ezzalzouliho. Chvíli na to musel slovinský brankář vyrážet nad břevno pokus Diega Morena, který nepříjemně tečoval jeden z obránců Atlétika.

V 74. minutě vyslal Rodrigo de Paul dlouhou přihrávkou do úniku Saula Ňígueze, který tvrdou ranou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení. Ke vstřelení rozhodující branky stačilo španělskému středopolaři 10 minut pobytu na hřišti.

Celta Vigo – Bilbao 1:0

Neuběhlo ani 30 sekund a domácí fanoušky rozradostnil přesnou trefou Carles Pérez. Španělský útočník si ale při přebírání balonu pomohl rukou, a branku tak rozhodčí nemohl uznat. I když hráči Bilbaa měli míč v moci častěji, k nebezpečnějším zakončením se v úvodu dostávali Los Celestes.

Ve 14. minutě pálil po zemi Luca de la Torre, výborným zákrokem se ovšem zaskvěl Unai Simón. Baskové se k první vyložené příležitosti dostali až po půlhodině hry. Álex Berenguer se krásně položil do střely z voleje, kterou však nasměroval pouze do levé tyče.

Statistiky zápasu Celta Vigo – Bilbao
Statistiky zápasu Celta Vigo – BilbaoOpta by Stats Perform

Útočník působící v Bilbau třetím rokem si vybral další porci smůly krátce po změně stran, kdy se opřel do poskakujícího míče a orazítkoval břevno. Jeho pokusu však nejspíš předcházel těsný ofsajd, kvůli němuž by případný gól stejně neplatil. Jediná branka utkání přišla až v 71. minutě.

Iago Aspas využil nepozornosti hostující obrany a po úspěšně zakončeném samostatném úniku oslavil devátou trefu v sezoně. Rojiblancos v posledních minutách trápily četné nepřesnosti a závěrečný tlak si vypracovat nedokázali.

Real Madrid – Real Sociedad 0:0

První zajímavou šanci si po čtvrthodině hry připsal Real Madrid. Vinícius Júnior sice nasadil obránci efektní jesle, přízemní střelu z vápna však namířil těsně vedle pravé tyče. Domácí dirigovali tempo hry i ve zbývající části prvního poločasu. Další gólové příležitosti se ovšem Bílý balet dočkal až v nastavení, kdy se po chybě defenzivy hostů dostal ke střele z hranice šestnáctky Vinícius Júnior. S jeho přízemní ranou si ovšem Álex Remiro hravě poradil.

Statistiky zápasu Real Madrid – Real Sociedad
Statistiky zápasu Real Madrid – Real SociedadOpta by Stats Perform

Bílý balet po změně stran ještě zvýšil obrátky, vytouženého gólu však stále nedosahoval. Nejblíže byl v 72. minutě opět Vinícius Júnior, jenž pronikl za obranu soupeře a neúspěšně se pokusil přelobovat skvěle chytajícího Remira. Domácí ani za výrazného skandování fanoušků závěrečný tlak ve vítěznou branku nepřetavili.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyOpta by Stats Perform