Atlético spasil první gól Depaye, výhru Barcelony zajistili Lewandowski s Pedrim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético spasil první gól Depaye, výhru Barcelony zajistili Lewandowski s Pedrim
Aktualizováno
Atlético na hřišti Celty Vigo vyhrálo i v deseti, rozhodl Depay.
Atlético na hřišti Celty Vigo vyhrálo i v deseti, rozhodl Depay.AFP
Getafe remizovalo ve 21. kole La Ligy na s Vallecanem 1:1. Manko Azulones mohl po změně stran vymazat Borja Mayoral, zkušený útočník ale z pokutového kopu přestřelil. Krátce nato byla navíc vyloučena další opora domácích Carles Aleňá. O vyrovnání se přesto v 77. minutě postaral po hrubce brankáře Enes Ünal. O vítězství Atlétika na půdě Celty Vigo rozhodl v 89. minutě premiérovým zásahem v dresu Rojiblancos Memphis Depay. Barcelona veze z Villarrealu nejtěsnější výhru 1:0, po přihrávce Roberta Lewandowského ji trefil Pedri.

Getafe – Rayo Vallecano 1:1

Oba celky působily od začátku utkání velmi sebevědomě na míči a soupeře nepouštěly do větších příležitostí. To se po 11 minutách pokusil změnit Ünal, který si na přední tyči naskočil na centr Maura Arambarriho. Turecký reprezentant však hlavičku mezi tři tyče nenasměroval. Arambarri vyzkoušel pozornost Stole Dimitrievskiho i o chvíli později, když vyslal nepříjemnou ránu ze střední vzdálenosti. Makedonský brankář ve službách Vallecana ale vytáhl střelu nad břevno povedeným zákrokem. Záložník Getafe na sebe nejvýrazněji upozornil ve 39. minutě, kdy si po rohovém kopu nešťastně srazil balon do vlastní sítě.

Domácím se v 52. minutě naskytla obrovská šance na vyrovnání. Rozhodčí nepřehlédl ruku, kterou ve vápně zahrál Ivan Balliu. K nařízené penaltě se postavil Borja Mayoral, ale nenaložil s ní vůbec dobře. Balon z penaltového puntíku poslal vysoko nad bránu. Další pohroma pro Getafe přišla jen o dvě minuty později, kdy se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Aleňá. To ofenzivu Azulones paradoxně probudilo. V 65. minutě zachránil Vallecano od inkasování Florian Lejeune, který na brankové čáře vyhlavičkoval pokus Munira El Haddadiho.

Statistiky zápasu Getafe – Rayo Vallecano
Statistiky zápasu Getafe – Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

Vallecano spálilo několik dalších velkých šancí, což se mu nakonec vymstilo. Brankář Dimitrievski při svém výkopu nastřelil dobíhajícího Ünala, od nějž se míč v 78. minutě odrazil do brány. Hosté mohli i přesto brát všechny tři body. Raúl de Tomás však nabídnutou příležitostí v podobě penalty pohrdl.

Celta Vigo – Atlético 0:1

Začátek duelu nebyl pro oko diváka příliš atraktivní. Oba celky si zakládaly na pevné defenzivě a svého soupeře do náznaků šancí vůbec nepouštěly. To mohl po 20 minutách změnit Marcos Llorente, který se po akci Antoina Griezmanna dostal do nadějné pozice. Jeho střelu však na poslední chvíli zablokoval jeden z obránců. Na další příležitost se čekalo až do 39. minuty, kdy si aktivní Carles Pérez vytvořil prostor na pravé straně. Jeho následný pokus prosvištěl jen velmi těsně kolem tyče.

Krátce po pauze se chtěl o změnu skóre postarat Álvaro Morata, svou přízemní ranou k pravé tyči nechal však jen vyniknout gólmana domácích Ivána Villara. Do obrovské šance se v 58. minutě prodral kapitán domácích Iago Aspas. Díky dobrému zpracování se dostal před obránce a zakončil. Jan Oblak balon parádním zákrokem zbrzdil, ale musel se ještě rychle vrátit zpátky, aby míč vyškrábnul z brankové čáry. V úplně jiném světle se předvedl jeho spoluhráč Stefan Savič, který fauloval unikajícího Harise Seferoviče, a byl po zásluze vyloučen.

Statistiky zápasu Celta Vigo – Atlético
Statistiky zápasu Celta Vigo – AtléticoOpta by Stats Perform

Přímého kopu se ujal Aspas a střelou do břevna pořádně vystrašil Oblaka. Po další akci Seferoviče si Reinildo Mandava málem vstřelil vlastní gól nebýt skvělého zákroku Oblaka. Hrdinou utkání se nakonec stal střídající Depay, jenž se trefil poprvé po příchodu do Atlética, a přiřknul tak madridskému týmu všechny body.

Valladolid – Osasuna 0:0

Obě mužstva hrála od začátku zápasu velmi trpělivě a do větších příležitostí se navzájem nepouštěla. Mírně střelecky aktivnější byla Osasuna, ale žádný z pokusů výrazněji neohrozil brankáře Jordiho Masipa. O větší pozdvižení se na druhé straně postaral Darwin Machis, který vystřelil z úctyhodné vzdálenosti. Razantní projektil mířil do levé části brány a pořádně protáhnul Aitora Fernándeze. Do další šance se hnal Óscar Plano, jeho průnik na poslední chvíli zastavil dobrým skluzem jeden z obránců. Domácí měli velkou příležitost ještě těsně před pauzou. Fernández v bráně Osasuny už byl překonán, ovšem Aridane Hernández stačil balon na poslední chvíli odhlavičkovat.

Statistiky zápasu Valladolid– Osasuna
Statistiky zápasu Valladolid– OsasunaOpta by Stats Perform

První výraznější příležitost Osasuny hned mohla skončit vedoucím gólem. Chimy Ávila vypustil ze své levačky razantní projektil, který ke smůle hostů pouze orazítkoval pravou tyč. Gól na kopačce měl v 65. minutě Cyle Larin, ve skluzu však vůbec netrefil odkrytou část brány. Žádný z týmů už si do závěrečného hvizdu žádnou větší šanci nevytvořil, a utkání tak vítěze nepoznalo. Domácí si nerozhodný výsledek připsali poprvé od začátku října a navzdory nejhorší ligové ofenzivě se drží se čtyřbodovým náskokem mimo sestupové příčky.

Villarreal – Barcelona 0:1

Katalánci se mohli dostat již ve třetí minutě do vedení. Jejich radost však rázně odmítl brankář Pepe Reina, jenž dobře načasovaným vyběhnutím zastavil samostatný únik Lewandowského, a nevyužil tak parádní Pedriho pas za obranu. V 18. minutě se role vyměnily, španělský záložník převzal přihrávku od polského kanonýra uvnitř šestnáctky a střelou k tyči otevřel skóre utkání. Lewandowski si ve 26. minutě připsal další velkou šanci, ale jeho přízemní projektil Reina dokázal reflexivním zákrokem zneškodnit. V nastaveném čase utekl José Luis Morales všem barcelonským obrancům, ale následně zamířil pouze do boční sítě.

Statistiky zápasu Villarreal – Barcelona
Statistiky zápasu Villarreal – BarcelonaOpta by Stats Perform

Po změně stran hýřila Žlutá ponorka aktivitou a toužila po vyrovnání, ovšem její snaha nepřinesla žádnou vážnou příležitost. Po hodině hry vyslal Lewandowski do dobré pozice Raphinhu, jenže jeho střela na vzdálenější tyč minula cíl. Hra se poté sice chvílemi rychle přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden tým si dlouho nedokázal vytvořit gólovou šanci. V závěru utkání se domácí radovali z vyrovnání, avšak branka nemohla být uznána pro jasný ofsajd.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport