Real Sociedad vyhrál na hřišti Vallecana 2:0 a pojistil si třetí místo v tabulce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real Sociedad vyhrál na hřišti Vallecana 2:0 a pojistil si třetí místo v tabulce
Aktualizováno
Real Sociedad vyhrál na hřišti Vallecana 2:0 a pojistil si třetí místo v tabulce
Real Sociedad vyhrál na hřišti Vallecana 2:0 a pojistil si třetí místo v tabulceAFP
Real Sociedad potvrdil v 18. kole LaLigy skvělou formu, když porazil domácí Vallecano 2:0, a zvítězil tak již v sedmém soutěžním klání v řadě. Baskové si zajistili tři body už v první půli, kdy vítězný gól vsítil Alexander Sörloth (27), jenž se prosadil v pátém po sobě jdoucím ligovém duelu. Rayo tak prodloužilo čekání na soutěžní výhru proti Realu Sociedad, které trvá již přes osm let a zároveň se kvůli porážce nepřiblížilo vysněným pohárovým příčkám. Atlético Madrid během půlhodiny nasázelo Valladolidu tři góly a do statistik mu zapsalo pátou prohru v řadě.

Vallecano – Real Sociedad 0:2

Fotbalisté Realu Sociedad zažívali skvostné období. Po návratu do ligového kolotoče zvítězili ve všech dosavadních třech kláních s úctyhodným skóre 7:1, díky čemuž se katapultovali na třetí příčku tabulky. Basky táhla především útočná dvojice Brais Méndez a Sörloth, která se dohromady postarala o 14 branek. Špatnou sezonu však neměli ani domácí. Ti se díky zisku 26 bodů pohybovali v klidném středu tabulky a v případě tříbodového úspěchu mohli pomýšlet i na posun na pohárové příčky.

Na hráčích Realu Sociedad bylo od samého začátku zápasu vidět, že nehodlají nic podcenit a chtějí mít průběh utkání pevně ve svých rukou. Jejich herní dominance vyústila v gól po čtvrthodině hry, když David Silva vybídl přihrávkou Sörlotha, který prostřelil domácího brankáře. Rayo se však nevzdávalo a odpověď na branku hostů hledalo v protiútocích vedených především po levé straně hřiště. Místo vyrovnání nicméně znovu inkasovalo. Ve 36. minutě se po rohovém kopu skvěle odpoutal od obránce Ander Barrenetxea a na zadní tyči uklidil balon do brány.

Vallecano mělo ve druhém poločase více ze hry.
Vallecano mělo ve druhém poločase více ze hry.Opta by Stats Perform

Obraz hry se po změně stran otočil a v úvodu druhého poločasu byli nebezpečnější Los Vallecanos. Dokázali si vytvořit několik příležitostí, avšak jejich proměňování pro ně představovalo nemalý problém. S postupem času se navíc v jejich hře začaly objevovat nepřesnosti, které jim výrazné zdramatizování souboje komplikovaly. Do závěrečného hvizdu se už ze vstřelené branky neradovali fanoušci ani jednoho mužstva, a stav 0:2 z první půle tedy vydržel až do konce utkání.

Espaňol – Betis 1:0

Fotbalisté Espanyolu uspěli proti Betisu, který na vlastním hřišti porazili 1:0. Katalánský tým další výhrou navázal na dobré výsledky z posledních utkání, když prodloužil ligovou sérii bez prohry již na čtyři duely a posunul se na 12. příčku neúplné tabulky. Ve vyrovnaném zápase se jako jediný trefil v závěru první půle zkušený Martin Braithwaite. Dánský reprezentant si připsal čtvrtý zásah v sezoně a potvrdil, že po nepovedeném angažmá v dresu Barcelony opět nachází ztracenou formu.

Betisu nakonec nepomohlo ani větší držení míče.
Betisu nakonec nepomohlo ani větší držení míče.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Valladolid 3:0

Atlético Madrid porazilo na vlastní půdě Valladolid 3:0 a po dvou ztrátách se tak opět mohlo radovat z plného bodového zisku. Los Colchoneros rozhodli o triumfu už v první půli, kdy vstřelili všechny tři branky. Hlavní slovo měl Antoine Griezmann, jenž si zapsal gól a asistenci. Domácí zaznamenali tři góly do 30 minut poprvé od roku 2017. V lize se pak více jak dvakrát prosadili naposledy 10. října. Hosté naopak zaznamenali již pátou ligovou porážku v řadě.

Sevilla – Cádiz 1:0

Utkání tabulkových sousedů ze sestupových pozic dopadlo lépe pro Sevillu. Jasnou převahu přetavil domácí celek v branku až v samotném závěru, kdy se z pokutového kopu prosadil Ivan Rakitič. Rojiblancos díky plnému bodovému zisku poskočili v mimořádně vyrovnané tabulce na 14. místo a učinili důležitý krok k záchraně. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho navíc prodloužili sérii neporazitelnosti se Žlutou ponorkou trvající od roku 2006.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport