Barcelona zvítězila pošesté v řadě, sérii výher udržuje také Atlético Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona zvítězila pošesté v řadě, sérii výher udržuje také Atlético Madrid
Aktualizováno
Jeden z gólů vstřelil také Robert 
Lewandowski.
Jeden z gólů vstřelil také Robert Lewandowski.AFP
Fotbalisté Barcelony v 22. kole La Ligy zvítězili doma nad Cádizem 2:0. Vyhráli posedmé v řadě a na druhý Real Madrid mají stále náskok osmi bodů.

Elche – Espanyol 0:1

Záchranářský souboj, který bývá pro svoji důležitost s oblibou nazýván zápasem o šest bodů, byl dlouho v režii obou brankářů, přičemž hostující Fernando Pacheco si připsal premiérový start v novém angažmá. V závěru vyrovnaného střetnutí se nechal vyloučit domácí José Ángel Carmona, čehož následně dokázal gólově využít Sergi Darder. Ten se trefil ve druhém utkání v řadě.

Vallecano – Sevilla 1:1

Skóre ve vyrovnaném souboji otevřel křídelník hostů Suso, jenž se ve španělské nejvyšší soutěži prosadil po více než dvou letech, ve kterých bojoval s rozsáhlými zdravotními problémy. Na devětadvacetiletého záložníka však po změně stran odpověděl Florian Lejeune. Ten se z pozice stopera radoval z gólu už počtvrté v dresu Los Vallecanos, kde je od léta na hostování z Alavésu.

Atlético Madrid – Athletic 1:0

Zápas se hrál dlouho bez branek, k čemuž výrazně přispěl hostující brankář Julen Agirrezabala, jenž ve španělské nejvyšší soutěži nastoupil v této sezoně poprvé. Nakonec ale ani on neuchránil svůj tým od porážky, ke které Basky v 73. minutě odsoudil Antoine Griezmann. Athletic tak na hřišti Indiánů nevyhrál již 13 střetnutí v řadě.

Příští ligoví soupeři Atlétika Madrid.
Příští ligoví soupeři Atlétika Madrid.Livesport

Barcelona – Cádiz 2:0

Na první gól si museli fanoušci počkat až do závěru první půle, kdy se z dorážky prosadil Sergi Roberto. Na něj o chvíli později navázal i ostřílený kanonýr Robert Lewandowski. Cádiz padl ve čtvrtém z posledních pěti venkovních duelů a v tabulce i nadále zaujímá 17. místo, které jako poslední zajišťuje setrvání mezi španělskou smetánkou.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport