Girona předvedla střelecký koncert, proti Almeríi uspělo šest různých střelců

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona předvedla střelecký koncert, proti Almeríi uspělo šest různých střelců

Girona si v pátek pěkně zastřílela.
Girona si v pátek pěkně zastřílela.AFP
Fotbalisté Girony deklasovali v utkání 22. kola španělské La Ligy na svém hřišti Almeríi 6:2. Čtyři góly domácích padly již v prvním poločase, přičemž ten nejhezčí z nich zaznamenal Rodrigo Riquelme (22), jemuž připravil míč před poloprázdnou branku elegantní patičkou Viktor Cygankov (25). Ukrajinský hráč si krátce předtím navíc otevřel střelecký účet v katalánském klubu, kam přestoupil v zimě z Dynama Kyjev.

Duel začala lépe domácí Girona, která se prvního gólu dočkala již v 8. minutě. Prsty v něm měl Arnau Martínez, jenž poslal nadýchaný centr do vápna, kde si ho našel Taty Castellanos a přesnou hlavičkou přidal pátý přesný zásah v probíhající ligové sezoně. Stejný hráč mohl poslat ve 25. minutě Katalánce do dvoubrankového vedení, když se prosadil z bezprostřední blízkosti po milimetrové přihrávce od Aleixe Garcíi.

Radost Blanquivermells ale zkazil VAR, který odhalil ofsajdové postavení ve zrodu gólové akce. Svůj elán si ale Girona vzít nenechala. Ve 34. minutě se totiž do listiny střelců zapsal Cygankov a vzápětí díky pokusu na vzdálenější tyč i Riquelme. Kalich hořkosti si Almería vypila do dna ve 43. minutě, kdy se po elegantní přihrávce patou od Cygankova prosadil Javi Hernández.

Utkání Girona – Almería 6:2

Zkraje druhé půle mohl přidat pátou branku aktivní Castellanos, nicméně jeho akrobatické zakončení tentokrát Fernando Martínez zlikvidoval. V 66. minutě pak přece jen přišel moment, který vykouzlil hostujícím fanouškům alespoň malinký úsměv na tváři. Postaral se o něj Largie Ramazani, jenž se uvnitř vápna prosadil povedenou střelou z voleje.

Další slova v gólové větě zápasu ale řekli znovu Katalánci. V 77. minutě se trefil z lavičky příchozí Iván Martín, na něhož o chvíli později navázal tvrdou ranou pod břevno veterán Cristhian Stuani. Tečku za neskutečným ofenzivním představením ale napsal tým, který v utkání tahal za výrazně kratší konec, když míč do klece usměrnil El Bilal Touré.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport

Druhý vzájemný duel v sezoně tentokrát ovládla Girona, která se 26. února v dalším ligovém kole postaví do cesty Bilbau. Almería změří ve stejný den síly s Barcelonou.

Livesport hráč utkání: Viktor Cygankov (Almería)