Real Madrid zachraňoval vítězství v závěru, Mallorca po výhře přeskočila Villarreal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid zachraňoval vítězství v závěru, Mallorca po výhře přeskočila Villarreal

Aktualizováno
Real Madrid zachraňoval výhru v závěru.
Real Madrid zachraňoval výhru v závěru.AFP
Real Madrid se jen s obtížemi vyrovnával s absencí kanonýra Karima Benzemy (35) a na hřišti Osasuny ve 22. kole La Ligy zvítězil jen těsně 2:0. Dobrou formu v tomto kalendářním roce nepotvrdil Real Sociedad, když na vlastní půdě remizoval s Celtou Vigo 1:1. Betis si díky výhře 2:1 nad Valladolidem pojistil páté místo v tabulce. Mallorca zdolala 4:2 Villarreal a se svým soupeřem si v tabulce vyměnila pozice, aktuálně je osmá.

Real Sociedad – Celta Vigo 1:1

Do souboje na půdě Realu Sociedad nevstoupili Los Celestes podle představ, když už v páté minutě musel Iván Villar lovit míč ze své sítě. Oyarzabal si výborně převzal míč na levé straně vápna a razantní střelou na přední tyč překonal hostujícího gólmana. Fotbalisté Viga se o slovo přihlásili až v 26. minutě, kdy si na centr z levé strany naskočil Jörgen Strand Larsen, jeho hlavičce ovšem gólové parametry scházely, a pouze tak provětral rukavice brankáře. I přes střeleckou převahu, tak šla Celta do kabin s jednogólovým mankem.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Po změně stran viselo vyrovnání ve vzduchu, a to hlavně po nedorozumnění domácí defenzivy. Hlavní ofenzivní hvězda Los Celestes Iago Aspas ale před odkrytou bránou selhal, když poslal hlavičku pouze do tyče. Jako blesk z čistého nebe mohl udeřit podruhé Oyarzabal, tváří v tvář Villarovi ale neuspěl. Velká komplikace v cestě za srovnáním přišla pro Vigo v 75. minutě, když se nechal hloupě vyloučit Renato Tapia.

Početní převahu mohli využít domácí záhy, jenže Takefusa Kubo ve dvou velkých šancích selhal. Místo druhé branky domácích ale ve třetí minutě nastavení přišlo vyrovnání. Přízemní centr ze strany si do vlastní sítě srazil Le Normand, a pohřbil tak naděje Basků na tři body.

Betis – Valladolid 2:1

Betis vstoupil do zápasu svižně a už po dvou minutách se radoval z vedoucího gólu. Canales našel krásným pasem mezi stoperskou dvojicí Juanmiho, který střelou doprostřed brány otevřel skóre utkání. Další šanci si domácí celek připravil ve 14. minutě. Ayoze Pérez vyhrál silový souboj a posunul balon na nabíhajícího Nabila Fekira. Následný pokus z nohy francouzského záložníka vytěsnil důležitým zákrokem gólman Jordi Masip.

Vyrovnáno bylo přesně po půlhodině hry, kdy se ujala přesná střela Cyla Larina k levé tyči. Klub z Andalusie si vedení vzal zpět v nastavení první půle po úspěšné ráně Canalese z penaltového puntíku.

Betis si v zápase vytvořil více šancí.
Betis si v zápase vytvořil více šancí.Opta by Stats Perform

Obrovskou tutovku měl krátce po pauze po přihrávce od Fekira střídající Luiz Henrique. Mladý brazilský útočník však s velkou příležitostí nenaložil dobře, když trefil jen ležícího Masipa. V 64. minutě skoro zvedl diváky ze sedadel Monchu, který svým dalekonosným pokusem z přímého kopu orazítkoval levou tyč. Na druhé straně neuspěl střelou z malého vápna Pérez. Aktivní Monchu mohl srovnat v 87. minutě, jeho povedený pokus však zlikvidoval skvělým zákrokem Claudio Bravo.

Mallorca – Villarreal 4:2

Mallorca zvítězila 4:2 s Villarrealem a připsala si pátou domácí výhru v řadě. K tomu jí výrazně pomohla i klukovina Manu Triguerose, jenž byl poslán ve 22. minutě předčasně do sprch. Hlavní hvězdou duelu se ale stal na druhé straně zkušený záložník Dani Rodríguez, jenž svými hlavičkami dokázal bleskově odpovědět na oba góly fotbalistů Žluté ponorky. Rumělky tak potvrdily sílu vlastního stadionu a v tabulce přeskočily svého soupeře, který padl počtvrté za sebou.

Osasuna – Real Madrid 0:2

Vítěznou branku utkání si připsal 12 minut před koncem zápasu Federico Valverde, na kterého v samotném závěru navázal Marco Asensio. Bílý balet tak stále živí naději na ligový titul, na vedoucí Barcelonu mu ale chybí pět bodů a katalánský celek navíc může těžit z jednoho utkání k dobru.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport