Barceloně stačil jediný gól k výhře nad Valencií, Real znovu remizoval a ztrácí devět bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barceloně stačil jediný gól k výhře nad Valencií, Real znovu remizoval a ztrácí devět bodů

Aktualizováno
Raphinha Barceloně zařídil tři body.
Raphinha Barceloně zařídil tři body.AFP
Barcelona přehrála ve 24. kole La Ligy Valencii a po výhře 1:0 si upevnila první pozici v tabulce. O jediný gól zápasu se povedenou hlavičkou postaral už v 15. minutě Raphinha (26). Náskok v čele tabulky narostl na devět bodů poté, co Real Madrid jen remizoval s Betisem 0:0.

Valladolid – Espaňol 2:1

O úvodní trefu se v prvním dějství postaral svojí premiérovou brankou v letošním ročníku španělské nejvyšší soutěže Iván Sánchez. Na toho ve druhé půli navázal rozhodující trefou Álvaro Aguado, který skóroval dvě minuty po příchodu na trávník a zajistil svému klubu výrazný posun tabulkou. Espaňol tak po dvou ligových výhrách utrpěl porážku od papírově slabšího týmu.

Barcelona – Valencia 1:0

Blaugranas od úvodu potvrzovali kvalitu na balonu a po čtvrthodině se radovali z přesného zásahu. Veterán Sergio Busquets skvělým pasem našel naběhnuvšího Raphinhu, jenž pláchl obráncům Valencie a obloučkem hlavou rozvlnil síť. Los Che si sami příležitosti vytvářet nedokázali, tak jim k tomu pomohli sami domácí. Marc-André ter Stegen po obtížné malé domů míč odkopl jen na kopačky Samuela Lina, ten ovšem ve vyložené šanci přestřelil.

Barcelona byla o něco lepším týmem.
Barcelona byla o něco lepším týmem.Opta by Stats Perform

Po změně stran před téměř 90 tisíci diváky zněly na Camp Nou tyčky. Nejprve zahodil příležitost v podobě penalty Torres, když orazítkoval tu levou. O chvíli později pak přízemní pokus Ansu Fatiho trefil pravou.

Místo druhého zásahu tak přišla velká komplikace v 59. minutě, jelikož Araújo, jakožto poslední hráč Barcy, zatáhl za záchrannou brzdu, když fauloval unikajícího Huga Dura a viděl červenou kartu. Z více než půlhodinové početní převahy však Netopýři větší šanci nevytěžili a z Katalánska odjeli s prázdnou.

Vallecano – Bilbao 0:0

V průběhu utkání hýřili aktivitou zejména hosté, v závěru první půle však mohl trenérovi domácích Andonimu Iraolovi udělat radost Álvaro García, ten ale trefil tyč. Právě 40letý lodivod Raya si jakožto hráč prošel akademií Basků a v jejich A-týmu strávil více než dekádu. Ideální možnost ke skórování pak v samém závěru odmítl také na druhé straně Nico Williams, jenž tváří v tvář brankáři napálil břevno.

Betis – Real Madrid 0:0

Klub z Andalusie potvrdil ambice zapojit se do bojů o postup do Ligy mistrů, neboť od čtvrté pozice jej dělí už jen jedno vítězství. Naopak Bílému baletu i vinou smolně neuznané trefy Karima Benzemy z úvodu střetnutí odskočila po druhé ztrátě za sebou vedoucí Barcelona již na rozdíl devíti bodů.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport