Další baseballová výhra, čeští reprezentanti deklasovali Řecko a jsou ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další baseballová výhra, čeští reprezentanti deklasovali Řecko a jsou ve čtvrtfinále
Baseballisté porazili Řecko celkem hladce.
Baseballisté porazili Řecko celkem hladce.Eurobaseball 2023 / Lenka Brožová
Čeští baseballisté porazili ve druhém utkání domácího mistrovství Evropy Řecko 14:0 a zajistili si v předstihu účast ve čtvrtfinále. Tým trenéra Pavla Chadima navázal na nedělní triumf nad Rakouskem a pojistil si jedno ze dvou postupových míst. O vítězství ve skupině A se utká v úterý od 17:40 s dosud rovněž neporaženým Španělskem.

Česko – Řecko 14:0

Češi vedli po třech směnách, po doběhu a homerunu Erica Sogarda 2:0. Zápas definitivně zlomili ve čtvrté směně, kdy přidali dalších devět bodů. Úspěšný úsek hry završil dalším homerunem William Escala. Reprezentanti udrželi opět čisté konto.

"Jsme strašně rádi, že pro nás toto vítězství znamená postup a jsme mezi nejlepšími osmi týmy. Skvělý výkon podal hlavně nadhazovač Ondra Satoria. Když se soupeř nedostane za šest směn na metu, a když se tam dostane, tak pak zahrajeme dvojaut, tak je to pro pálkaře strašně frustrující. Naši pálkaři tím navíc získali klid," řekl po utkání novinářům Chadim.

Mistrovství Evropy se koná v Česku po devíti letech. Národní tým usiluje o první medaile v historii, dosud byl nejlépe čtvrtý právě v roce 2014. Čtvrtfinále sehrají Češi ve čtvrtek v Brně.

Také druhé utkání na stadionu Arrows Ostrava se hrálo před zaplněnými tribunami, vyprodáno ale tentokrát nebylo.

Češi měli stejně jako proti Rakousku dobrý úvod. Po bezchybném nadhozu Ondřeje Satorii bodovali v první směně po Sogardově doběhu. Zatímco Satoria potřeboval v úvodní hře pět nadhozů, Řek Jonathan Kuntis jich absolvoval 40.

Řekové ani v dalším průběhu nedokázali najít recept na Satoriovy nadhozy a dobrou českou hru v obraně. Ve třetí směně se znovu blýskl americký rodák s českým pasem Sogard, jenž trefil homerun, užil si oslavný ohňostroj a dostal od spoluhráčů po doběhu pro druhý bod hornickou čapku.

Češi zlomili zápas ve čtvrté směně. Další body získali Martin Mužík, Escala a Filip Smola. Kuntise v ten moment vystřídal na "kopci" Yanni Orfanidis, ani ten si ale s plným českým stavem na metách neporadil. Chadimův tým vzápětí stáhl dalších šest bodů, úspěšnou směnu zakončil homerunem Escala.

Výsledky mistrovství Evropy

Řekové se už nezmohli na odpor. V šesté směně Češi přidali další tři body po dobězích Daniela Vavrušy, Matěje Menšíka a Mužíka. Utkání uzavřeli v sedmé směně po další eliminované řecké hře v útoku.

O postup z prvního místa se Češi střetnou v úterý se Španělskem, které také drží zatím na turnaji stoprocentní bilanci. Po nedělním vítězství nad Řeckem 14:1 porazilo Rakušany 13:1.