Nymburk porazil doma Sabah 95:61 a také potřetí v Evropském poháru FIBA vyhrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk porazil doma Sabah 95:61 a také potřetí v Evropském poháru FIBA vyhrál

Martin Kříž v akci.
Martin Kříž v akci.Profimedia
Basketbalisté Nymburka zvítězili doma ve 3. kole Evropského poháru FIBA ve skupině D nad Sabahem Baku 95:61 a i třetí zápas v soutěži vyhráli. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho stejně jako v minulém domácím duelu před týdnem proti Mornar Baru nepustili soupeře ani jednou do vedení. Další zápas je čeká za týden ve středu od 18:30 opět doma proti tureckému Bahcesehiru Istanbul.

Nymburk – Sabah Baku 95:61

Double doublem se podílel na úspěchu bronzového týmu minulé ligové sezony Thomas Bell, který byl s 15 body spolu s dvěma hráči poražených Artjomsem Butjankovsem a Kyvonem Davenportem nejlepším střelcem utkání a přidal 10 doskoků. Na dvouciferný počet bodů dosáhli za vítěze také Ty Gordon (13), Spencer Svejcar (12) a Sukhmail Mathon (10).

Nymburk se od začátku držel ve vedení. V 7. minutě vedl po Svejcarových dvou trojkách za sebou 15:4 a v první čtvrtině měl dvakrát už i čtrnáctibodový náskok. Sabah sice na přelomu s druhou desetiminutovkou odpověděl šňůrou 7:0 a dokázal snížit na rozdíl osmi bodů, ale do poločasu díky trojkám Františka Rylicha a Davida Collinse šli domácí s vedením 46:30.

Další výsledky

Ve třetí čtvrtině Středočeši unikli už na 22 bodů, o což se postaral trefou z dálky Ondřej Sehnal. Skóre jednoznačného utkání Nymburk v závěru dovršil sedmi body v řadě díky trojkám Rylicha a Dávida Nováka, mezi kterými ještě proměnil jeden trestný hod ze dvou Collins.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport