Nymburk vstoupil do Evropského poháru FIBA těsnou výhrou na hřišti Bahcesehiru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk vstoupil do Evropského poháru FIBA těsnou výhrou na hřišti Bahcesehiru

Nymburk vyhrál o jediný bod.
Nymburk vyhrál o jediný bod.Profimedia
Basketbalisté Nymburka vstoupili do Evropského poháru FIBA vítězstvím v Istanbulu nad domácím Bahcesehirem 89:88. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho uspěli i přesto, že ve třetí čtvrtině prohrávali už o 11 bodů. Další zápas čeká bronzový tým uplynulé sezony domácí soutěže za týden ve středu od 18:30 doma proti černohorskému Mornar Baru.

Bahcesehir – Nymburk 88:89

K vítězství pomohl 26 body Ty Gordon, který se stal nejlepším střelcem utkání. Přidal i čtyři asistence. Blízko double double byl Martin Kříž, který zaznamenal 15 bodů a devět doskoků. Porážce Bahcesehiru nezabránilo francouzské duo Jerry Boutsiele s 25 body a sedmi doskoky a Axel Bouteille s 22 body a devíti doskoky.

Nymburk v úvodu vedl 10:5, na což domácí odpověděli sedmibodovou šňůrou a vzápětí vedli i 17:12, ale díky trojkám Luboše Kováře a pěti bodům v řadě Spencera Svejcara hosté získali na chvíli zpět náskok. Na přelomu první a druhé čtvrtiny sice Bahcesehir podruhé získal pět bodů k dobru, ale Nymburk další pasáž ovládl poměrem 19:7 a byl z toho náskok 39:32.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nymburk se držel ve vedení až do 25. minuty. Bahcesehir natáhl celkově čtrnáctibodovou sérii a vedl 68:57. Další minuty ale patřily hostům a na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny otočili na 76:71. Vedení už Nymburk nepustil. Bouteille sice čtyři sekundy před koncem snížil na 85:87, ale výhru pojistil dvěma šestkami Jaromír Bohačík. Phil Scrubb trojkou s klaksonem už jen zkorigoval výsledek.

"Po minulé nepovedené sezoně je to velký výsledek. Je to důležitý vstup do Europe Cupu, protože v konečném zúčtování by se tato výhra mohla hodit. Ukázali jsme, že máme letos na to, abychom to dotáhli k dobrým výsledkům a ke zdárnému konci," uvedl nymburský kapitán Martin Kříž v tiskové zprávě.

Další výsledky

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, v poločase jsme vedli. Ve třetí čtvrtině přišel útlum, šlo to na minus 11 bodů, ale jsem rád, že jsme to nezabalili. Naopak jsme se zas vyškrábali nahoru a dovedli to k vítězství. Ukázali jsme, že tým má charakter. Přitáhli jsme obranu, získali jsme míče. Agresivní obrana nám pomohla. Na tom to chceme stavět," dodal Kříž.