Antetokounmpo má další klubový rekord. V počtu doskoků překonal legendárního Abdula-Jabbara

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Antetokounmpo má další klubový rekord. V počtu doskoků překonal legendárního Abdula-Jabbara

Antetokounmpo v zápase s Houstonem.
Antetokounmpo v zápase s Houstonem.Profimedia
Basketbalisté Milwaukee porazili v NBA Houston 128:119, vyhráli počtvrté za sebou a poosmé z posledních 10 utkání. Velkou měrou přispěl k vítězství Giannis Antetokounmpo (29), který nastřílel 26 bodů. Navíc přidal přidal 17 doskoků a s celkovým jejich počtem 7165 překonal klubový rekord legendárního Kareema Abdula-Jabbara (76).

Milwaukee – Houston 128:119

Antetokounmpo je také držitelem maxima Milwaukee v bodech a asistencích a jako teprve čtvrtý hráč v historii ligy ovládl klubové statistiky ve třech kategoriích. Kromě něj to dokázali Michael Jordan v Chicagu, LeBron James v Clevelandu a Kevin Garnett v Minnesotě.

"Je to velký kompliment. Nemyslím si, že někdo předpokládal, že ten hubený kluk z Řecka bude jednou v pozici, aby překonával rekordy. Ale stejně vím, že jednou přijde někdo další a zlomí i ty moje," řekl Antetokounmpo.

Bucks, které vedle něj táhl Damian Lillard s 39 body a 11 asistencemi, uspěli na domácím hřišti potřinácté v řadě a podařilo se jim zastavit pětizápasovou vítěznou sérii soupeře. Hostům nepomohlo ani 22 bodů Freda VanVleeta nebo 20 bodů a osm doskoků Alperena Senguna.

Boston – Orlando 114:97

V atraktivním duelu proti Orlandu, čtvrtému týmu na východě, nezaváhala ani jednička pořadí z Bostonu, která uspěla 114:97. Pomohl jí mimo jiné silný závěr Jaylena Browna, jenž si 17 z 31 bodů nechal na čtvrtou část klání. Celtics si tak upravili domácí bilanci už na 14:0, což je momentálně nejlepší výsledek ligy.

"Aby nás v naší hale někdo porazil, musí mít naprosto jedinečný večer," uvedl Kristaps Porzingis, jenž k triumfu přispěl 15 body a 10 doskoky. Jayson Tatum přidal 23 bodů, hostům naopak nestačilo 36 bodů a 10 doskočených míčů Paola Banchera.

Domácí bilance Celtics je druhým nejlepším začátkem v historii klubu – lépe si Boston vedl už jen v sezoně 1957/58, kdy pod taktovkou Billa Russella vyhráli prvních 17 utkání. Navíc s bilancí 20 výher a pěti porážek vede i celou ligu.

Phoenix – Washington 112:108

Domácí prohrávali až o 16 bodů, poslední čtvrtinu, v níž doháněli osmibodové manko, ovšem ovládli 31:19 a nakonec se radovali z vítězství 112:108. Při absenci Bradleyho Beala vedl Phoenix tradičně Kevin Durant s 28 body, dalších 27 bodů a osm asistencí pak zaznamenal Devin Booker.