LeBron zářil, 31 body dovedl basketbalisty Lakers do semifinále nového NBA Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LeBron zářil, 31 body dovedl basketbalisty Lakers do semifinále nového NBA Cupu

LeBron James (vlevo) střílí Phoenixu jeden ze svých košů.
LeBron James (vlevo) střílí Phoenixu jeden ze svých košů.Profimedia
Basketbalisté Milwaukee a Los Angeles Lakers doplnili semifinalisty NBA Cupu, prvního ročníku nově vzniklého turnaje během sezony. Bucks přehráli New York jasně 146:122, Lakers si ve čtvrtfinálové fázi poradili 106:103 s Phoenixem a také na turnaji vyhráli i páté utkání. V semifinále je čeká New Orleans, hráči Milwaukee se ve čtvrtek utkají s Indianou. Finále v Las Vegas se bude hrát v sobotu.

Milwaukee – NY Knicks 146:122 

Milwaukee rozhodlo zápas s Knicks po vyrovnaném začátku ve druhém poločase, který ovládlo 71:50. Zářil především Giannis Antetokounmpo s 35 body, 10 asistencemi a osmi doskoky. Celkem 28 bodů měl Damian Lillard a 18 bodů za šest trojek Malik Beasley.

"Chtěli jsme se dostat do Vegas, ale teď, když tam jsme, chceme vyhrát i oba zbývající zápasy. Dnes jsme byli lepší, naše lavička byla skvělá. Byl to  už zápas jako v play off," pochvaloval si trenér Adrian Griffin, jehož celek proměnil 23 z 38 trojek. Knicks jen sedm. Bucks celkově stříleli s úspěšností 60,4 procenta. Knicks tak nebylo nic platných ani 41 bodů Juliuse Randlea.

LA Lakers – Phoenix 106:103

Lídrem Los Angeles byl LeBron James s 31 body, 11 asistencemi a osmi doskoky. Lakers v poločase vedli 59:47 a průběžně až o 15 bodů, ale třetí část v Milwaukee patřila hostujícím Suns (35:24). A tak koncovka byla dramatická – za stavu 102:101 trefil klíčovou trojku 15 sekund před koncem Austin Reaves. Phoenix reagoval košem Kevina Duranta, na víc už ale síly neměl.

Anthony Davis přispěl k postupu 27 body a 15 doskoky. Lakers uspěli navzdory pouze 37procentní střelbě z pole, v útoku však doskočili 21 míčů oproti osmi Phoenixu. Durant mohl v poslední sekundě vyrovnat, jenže jeho těžká trojka z dálky a přes hráče ke koši nedoletěla.