Basketbalisté Milwaukee už znají jméno nového trenéra, stal se jím Griffin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalisté Milwaukee už znají jméno nového trenéra, stal se jím Griffin

Novým trenérem basketbalistů Milwaukee v NBA se stal Griffin.
Novým trenérem basketbalistů Milwaukee v NBA se stal Griffin.Profimedia
Novým trenérem basketbalistů Milwaukee se podle očekávání stal Adrian Griffin (48). U týmu nahradil Mikea Budenholzera (53), kterého po vyřazení v prvním kole play off NBA vedení klubu odvolalo. Bucks o tom informovali na webu.

Pro Griffina jde o první angažmá v roli hlavního kouče v NBA. V minulých pěti sezonách byl asistentem Nicka Nurseho v Torontu, kterému v roce 2019 pomohl k triumfu v lize.

Předtím byl členem trenérského štábu v Oklahomě, Orlandu, Chicagu a Milwaukee, kde jako asistent v roce 2008 odstartoval trenérskou kariéru. V NBA dříve strávil jako hráč devět sezon a nastupoval za Boston, Dallas, Chicago, Houston a Seattle.

"Adrian je uznávaný trenér a bývalý hráč, který do našeho týmu přináší skvělé vedení a zkušenosti," řekl generální manažer Bucks Jon Horst. 

Budenholzer skončil v Milwaukee poté, co po triumfu v základní části vypadl s týmem už v prvním kole play off s Miami. U Bucks strávil pět sezon a pokaždé s nimi postoupil do vyřazovací části, v roce 2021 došel až k titulu.