Krejčí má v NBA dalších sedm bodů, jeho Atlanta ale padla v Portlandu. Denver přehrál Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí má v NBA dalších sedm bodů, jeho Atlanta ale padla v Portlandu. Denver přehrál Miami
Krejčí (u míče) si vylepšil své střelecké maximum v sezoně NBA.
Krejčí (u míče) si vylepšil své střelecké maximum v sezoně NBA.Profimedia
Vít Krejčí (23) si vylepšil své střelecké maximum v sezoně NBA, ale sedmi body během 31 minut neodvrátil porážku Atlanty 102:106 v Portlandu. Český reprezentant trefil dvě trojky a přidal i dva doskoky, dvě asistence a blok. Mistrovský Denver v repríze loňského finále přehrál Miami 100:88 a po čtvrté výhře za sebou se dostal na první místo tabulky Západní konference.

Portland – Atlanta 106:102

Atlanta vedla v první půli už o 16 bodů, i díky Krejčímu, který proměnil trojku hned po přeběhu na útočnou polovinu. Druhý ze čtyř tříbodových pokusů v zápase pak trefil z rohu přes dobíhajícího obránce. Na další dvě trojky nahrál spoluhráčům. Jenže Portland ve druhé půli manko smazal a zvládl lépe i koncovku.

Trail Blazers táhli Anfernee Simons s 36 body a pivot DeAndre Ayton s 33 body a 19 doskoky, pro něhož to byl nejlepší výkon v sezoně. Atlantě nestačilo ani 40 bodů Dejounteho Murraye. Hawks jsou nyní s náskokem tří výher na poslední pozici pro předkolo play off. Aktuálně se Atlanta potýká s velkou marodkou, na kterou nově přibyl Saddiq Bey, který si poranil vaz v koleni.

Miami – Denver 88:100

Denver duel s Miami od začátku pod kontrolu. Už v první čtvrtině předvedl šňůru 15:0, získal dvouciferné vedení a náskok si držel až do konce. Michael Porter potvrdil dobrou formu pěti proměněnými trojkami. Nikola Jokič stihl 12 bodů a 14 doskoků.

"Z minulé sezony víme, jak je důležité být po základní části první a mít v play off výhodu domácího prostředí. Proto si chceme to první místo zajistit znovu," řekl trenér Denveru Michael Malone.

Indiana – Chicago 129:132

Nejlepším střelcem večera byl DeMar DeRozan, který 46 body pomohl Chicagu k výhře 132:129 po prodloužení v Indianě. Nejprve vyrovnal v poslední sekundě normální hrací doby a v prodloužení trefil i klíčovou trojku. "Mám tyhle momenty rád," řekl DeRozan. "DeMar je skvělý v rozhodujících okamžicích. Za to je třeba ho ocenit. Málokdo na sebe umí vzít odpovědnost jako on," řekl trenér Chicaga Billy Donovan.

Další zápasy NBA

Cleveland zvítězil 116:95 nad New Orleans a posunul se už na druhé místo Východní konference. Cavaliers si pomohli 20 trojkami. Dallas vyhrál 109:99 nad Golden State a uspěl počtvrté za sebou. Znovu se tak na osmém místě Západní konference vzdálil právě Warriors a také Los Angeles Lakers, kteří prohráli 107:120 se Sacramentem.

V dresu Dallasu ukončil sérii sedmi triple double Luka Dončič, který tentokrát zápas zakončil s 21 body a 9 asistencemi, když šetřil poraněný sval. Jeho spoluhráč Daniel Gafford je však velmi blízko zajímavému rekordu. Znovu trefil všech pět svých střeleckých pokusů a neminul 33 střel v řadě. Už ho tak dělí jen dvě přesná zakončení od vyrovnání rekordu Wilta Chamberlaina, který v roce 1967 proměnil 35 střeleckých pokusů za sebou.

"Řekl jsem si, že se tím nebudu stresovat. když se to povede, tak to bude dobře, ale když ne, nic se neděje. Hlavní je, abych pomohl týmu vyhrát. Rekord budu řešit, až když nastane," prohlásil Gafford.

Tabulka NBA