Krejčí podruhé v sezoně nastoupil do zápasu NBA, De'Aaron Fox nasázel 44 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí podruhé v sezoně nastoupil do zápasu NBA, De'Aaron Fox nasázel 44 bodů
Krejčí podruhé v sezoně nastoupil do zápasu NBA.
Krejčí podruhé v sezoně nastoupil do zápasu NBA.Profimedia
Český basketbalista Vít Krejčí (23) se podruhé v této sezoně objevil v dresu Atlanty na hřišti v utkání NBA. Hawks ho povolali po solidních výkonech v nižší G-League. Reprezentační rozehrávač při domácím vítězství 112:101 nad třetím týmem Východní konference Clevelandem odehrál tři minuty a 21 sekund. Stejně jako v polovině února proti Charlotte se nedostal k žádné střele, do statistik se zapsal jedním faulem.

Atlanta – Cleveland 112:101

Hawks stále bez zraněné hvězdy Trae Younga táhlo duo Saddiq Bey a Bogdan Bogdanovič, kteří zaznamenali po 23 bodech. Krejčího spoluhráči v utkání stříleli s úspěšností přes 51 procent a zvítězili i přesto, že třetí čtvrtinu prohráli 23:40 a přišli v ní o jednadvacetibodový náskok.

"Když se tým trápí jako my a dokáže se vzpamatovat a odpovědět, je to vždy velmi dobré znamení," řekl trenér Quin Snyder. Jeho tým má ve Východní konferenci na poslední postupové příčce do předkola play off náskok tří vítězství před Brooklynem.

Houston – LA Clippers 116:122

Houstonu pro změnu dvacetibodové vedení k výhře nad Los Angeles Clippers nestačilo a prohrál 116:122. V týmu Rockets si Alperen Sengun připsal triple double za 23 bodů, 19 doskoků a 14 asistencí. Hráči losangeleského celku stříleli se skvělou úspěšností 55 procent a fungovalo jim i individualističtější pojetí s 19 asistencemi proti 33 soupeřovým. Střeleckým lídrem byl s 28 body Kawhi Leonard.

"V prvním poločase to vypadalo, že máme vážně těžké nohy, vůbec jsme nedokázali držet krok. Proto jsme na to o přestávce důrazně upozornili," řekl trenér Tyronn Lue. "Do druhé půle jsme šli s daleko větší energií. Uvědomili jsme si, že s hrou z první čtvrtiny se zápas sám nevyhraje," doplnil Leonard.

Další zápasy NBA

Oklahoma i díky dvěma třicetibodovým výkonům porazila domácí Portland 128:120 a znovu se dělí v Západní konferenci o vedení s Minnesotou. Shai Gilgeous-Alexander nasbíral 37 bodů, Jalen Williams přidal 31. Utkání poznamenala událost z druhé čtvrtiny, kdy před střídačkou Thunder omdlel pivot Bismack Biyombo. Na zem upadl ve chvíli, kdy se tým hromadil kolem lavičky během oddechového času, po krátké chvíli ale vstal. Poté odešel do šatny, kde podstoupil vyšetření, další budou následovat.

Poprvé od pauzy pro Utkání hvězd a celkem šesti výhrách prohrálo Milwaukee a v hale Golden State utrpěl druhý tým Východní konference debakl 90:125. Domácí ostrostřelec Stephen Curry dal 29 bodů a trefil šest trojek, 29 bodů zaznamenal i v týmu Bucks Giannis Antetokounmpo.

Střelcem dne byl De'Aaron Fox ze Sacramenta, díky jehož 44 bodům Kings zvítězili v hale Los Angeles Lakers 130:120. Domantas Sabonis se pod výhru podepsal triple doublem za 16 bodů, 20 doskoků a 12 asistencí. Za Lakers zaznamenal hvězdný LeBron James 31 bodů a 13 doskoků.

Kompletní výsledky zápasů NBA