Krejčí naskočil v základní pětce Atlanty a připsal si první tři body v sezoně NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí naskočil v základní pětce Atlanty a připsal si první tři body v sezoně NBA
Vít Krejčí přidal ke třem bodům i pět asistencí.
Vít Krejčí přidal ke třem bodům i pět asistencí.Profimedia
Vít Krejčí (23) nastoupil v pátečním utkání NBA v základní sestavě Atlanty, vstřelil první tři body v sezoně a k výhře 99:92 v Memphisu přispěl i pěti asistencemi. Český basketbalista nastoupil potřetí v ročníku a odehrál přes 22 minut. Připsal si také dva získané míče a po jednom doskoku a bloku. Lídrem Hawks byl při trvající absenci Trae Younga (25) Dejounte Murray (27), jenž nastřílel 41 bodů včetně šesti trojek a přidal sedm doskoků a šest asistencí.

Memphis – Atlanta 92:99

Po dvou minutách v Charlotte a třech doma proti Clevelandu dostal Krejčí suverénně největší porci minut v sezoně. V lize bodoval poprvé od loňského dubna, kdy si připsal dva body proti Chicagu. Aspoň 20 minut odehrál naposledy také v dubnu při porážce s Bostonem, tehdy nezaznamenal ani bod. Zatímco v předchozích dvou startech český hráč ani nevystřelil, tentokrát trefil v první čtvrtině tříbodový koš, další tři pokusy o trojku v body neproměnil.

Murray si vyrovnal kariérní maximum. "Kontroloval hru po celou dobu zápasu. Odehrál skvělé utkání a je výrazně vidět ve statistikách. A má na kontě i důležité střely," řekl o lídrovi Hawks trenér Quin Snyder. "Jen jsem chtěl hrát. Na statistiky jsem se nikdy nekoukal," podotkl Murray.

LA Lakers – Milwaukee 123:122

Los Angeles Lakers ještě minutu a půl před koncem doma prohrávali s Milwaukee o pět bodů, nakonec ale slavili vítězství 123:122. V závěru zazářil autor celkem 41 bodů D'Angelo Russell, který proměnil koš s faulem, trojku a nakonec 5,2 sekundy před koncem dvoubodovým košem zápas rozhodl. Smutným hrdinou byl v týmu soupeře Damian Lillard, jenž sice zaznamenal 28 bodů a 12 asistencí, ale zmíněný koš s faulem šel za ním, pak 24 sekund před koncem neproměnil nájezd a jeho potenciálně vítězný pokus zblokoval s klaksonem Spencer Dinwiddie. Reklamovaný faul rozhodčí u videa neuznali.

Lakers uspěli i bez LeBrona Jamese, Anthony Davis k výhře přispěl 22 body a 18 doskoky. Lídrem Bucks byl Giannis Antetokounmpo, jenž si připsal triple double za 34 bodů, 14 doskoků a 12 asistencí.

Oklahoma – Miami 107:100

Oklahoma i díky 37 bodům Shaie Gilgeouse-Alexandera porazila Miami 107:100 a vystřídala v čela Západní konference Minnesotu, která po prodloužení prohrála šlágr v hale Clevelandu 104:113. Za Cavaliers nastříleli Darius Garland 34 bodů a Jarrett Allen 33, k tomu přidal 18 doskoků. Timberwolves táhl s 34 body Naz Reid. Clevelandu výhra pomohla k posunu na druhé místo Východní konference před Milwaukee, které po předchozí šestizápasové vítězné šňůře prohrálo podruhé za sebou.

Tabulka NBA