Krejčí si 11 body vytvořil sezonní maximum v NBA, Atlanta ale podlehla Lakers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí si 11 body vytvořil sezonní maximum v NBA, Atlanta ale podlehla Lakers
Vít Krejčí sváděl souboje s hvězdný, LeBronem Jamesem.
Vít Krejčí sváděl souboje s hvězdný, LeBronem Jamesem.Profimedia
Vít Krejčí (23) si 11 body vytvořil sezonní maximum v NBA, s Atlantou ale podlehl domácím Los Angeles Lakers 105:136. Český basketbalista opět nastoupil v základní sestavě, odehrál 24 a půl minuty. Nejlepším střelcem Atlanty byl s 25 body křídelník Jalen Johnson. Lakers vedl s 27 body včetně šesti trojek D’Angelo Russell, LeBron James nasbíral 25 bodů, deset asistencí a sedm doskoků.

LA Lakers – Atlanta 136:105

Reprezentační rozehrávač Krejčí se poprvé v tomto ročníku dostal vedle 11 bodů i na osm střeleckých pokusů. Trefil z nich pět, z toho jednu trojku ze tří. Připsal si také jeden doskok, asistenci a blok. Pivot Lakers Anthony Davis se vrátil do sestavy po zranění oka a pomohl domácím 22 body a 15 doskoky.

Velkých ovací se dočkal rozehrávač Russell, který vyrovnal klubový rekord Nicka Van Exela z ročníku 1994/95 v počtu vstřelených trojek za sezonu. Po pondělku jich má na kontě 183, v zápase překonal i legendárního Kobeho Bryanta, který v sezoně 2005/06 zaznamenal 180 tříbodových košů. Šanci překonat rekord bude mít Russell, který proti Atlantě přidal i 10 finálních přihrávek, v pátek.

Boston – Detroit 119:94

Nejlepší tým ligy Boston jasně porazil Detroit 119:94 a na šesté vítězství za sebou dosáhl i bez zraněné největší hvězdy Jaysona Tatuma. Nejlepším střelcem Celtics byl s 31 body Jaylen Brown, Derrick White si připsal první triple double v kariéře za 22 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

"Obvykle nejsem tím, kdo se snaží nahánět statistiky, ale když jsem v poslední čtvrtině viděl, že mi už chybí jen jedna asistence, pokusil jsem se o ni. Mnohokrát jsem byl fakt blízko, teď jsem zkusil triple double získat, a povedlo se. Díky spoluhráčům," řekl White, který zároveň vstřelil 5000. bod v NBA.

Golden State – New York 112:119

Triple double zaznamenal také Josh Hart z New Yorku, který k vítězství Knicks 119:112 v hale Golden State přispěl 10 body i doskoky a 11 asistencemi. Střeleckým lídrem byl s 34 body Jalen Brunson, hosté si po čtvrté výhře za sebou upevnili čtvrtou pozici ve Východní konferenci. Warriors prohráli počtvrté z posledních šesti utkání a v Západní konferenci klesli za Lakers na poslední postupové místo do předkola play off, kde mají náskok tří výher před Houstonem.

Sacramento – Memphis 121:111p

Sacramento s vypětím sil potvrdilo roli favorita proti Memphisu, který porazilo až po prodloužení 121:111. Strůjci úspěchu domácích Kings byli zejména Malik Monk s 28 body a Domantas Sabonis, autor 25 bodů a 18 doskoků.

Další výsledky NBA