Krejčí pomohl Atlantě ukončit sérii porážek, v NBA naskočil v základní sestavě a dal pět bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí pomohl Atlantě ukončit sérii porážek, v NBA naskočil v základní sestavě a dal pět bodů
Vít Krejčí opět naskočil v základní sestavě.
Vít Krejčí opět naskočil v základní sestavě.Profimedia
Atlanta s Vítem Krejčím (23) v základní sestavě zdolala 110:93 Los Angeles Clippers a ukončila po třech duelech sérii proher v NBA. Český basketbalista přispěl pěti body, třemi asistencemi, dvěma doskoky a blokem, odehrál 24 minut. Hráči Dallasu porazili obhájce titulu Denver 107:105. Hrdinou se stal Kyrie Irving (31), který zápas rozhodl v poslední sekundě střelou svou slabší rukou.

Dallas – Denver 107:105

Dallas táhl Luka Dončič, jenž nasbíral 37 bodů a devět doskoků. Slovinská hvězda také trojkou srovnala 25 sekund před koncem na 105:105. Denver následně neuspěl a Mavericks měli poslední necelé tři vteřiny na rozhodující akci. Vyhození z autu šlo do rukou Irvinga, ten vyslal levačkou míč na koš a balon propadl obroučkou.

"Kyriemu všichni v takových momentech důvěřujeme. Je to typ hráče, kterému přihrajete a prostě se jen díváte, co se stane. A dnes to byla pěkná podívaná," řekl pivot Dallasu Dereck Lively. "Občas se i hodinu v kuse věnuji své slabší ruce. Jako malý hráč musím mít širokou škálu možných zakončení. A na tom pracuji už od dětství,“ dodal Irving, který dal 23 bodů.

Denver po prohře přišel o první pozici v tabulce Západní konference, kam se těsně dostala Oklahoma City. Navíc se na Denver dotahuje třetí Minnesota. To čtvrtí Clippers postupně z boje o nejlepší trojku konference odpadávají, po nečekané prohře s Atlantou ztrácejí na čelo už pět výher.

LA Clippers – Atlanta 93:110

Atlanta ničila Clippers svou rychlou hrou, 31 bodů dala z protiútoků. Postupně si vybudovala vedení až o 29 bodů. "Skvěle jsme si jeden druhému pomáhali. Byli jsme aktivní a získali jsme důležité a skvělé týmové vítězství," řekl Dejounte Murray, autor 21 bodů.

Na jednu z pěti trojek mu nahrál Krejčí. Český basketbalista opět dostal důvěru v základní sestavě a předváděl dobrý výkon hlavně v obraně. Blýskl se i blokem na hvězdu soupeře Jamese Hardena, který se snažil přehrát Krejčího jeden na jednoho, dostával se před něj do zakončení, ale Krejčí vyskočil a z boku mu míč odpálil. Proměnil i všechny tři trestné hody.

Washington – Boston 104:130

Boston bez potíží vyhrál 130:104 nad Washingtonem v souboji nejlepšího a nejhoršího týmu soutěže a ještě pošetřil opory. Zazářil Sam Hauser, jenž nahradil odpočívajícího Jaylena Browna, a dal 10 trojek ze 13 pokusů a celkem 30 bodů. Prožil tak nejlepší zápas kariéry.

Milwaukee – Phoenix 140:129

Milwaukee zvítězilo nad Phoenixem 140:129 i bez své hlavní hvězdy Giannise Antetokounmpa, který kvůli zdravotním potížím chyběl. Zastoupili ho ale Damian Lillard s 31 body a 16 asistencemi a především Boby Portis, který rovněž dal 31 bodů.

San Antonio – Brooklyn 122:115p

Victor Wembanyama dovedl San Antonio k výhře 122:115 nad Brooklynem po prodloužení, skončil s 33 body, 15 doskoky, sedmi asistencemi a sedmi bloky. Hlavní akci provedl 38 sekund před koncem prodloužení: zasmečoval rovnou z přihrávky, dostal Spurs do vedení 116:115 a následně zablokoval už téměř jistý koš soupeře. San Antnonio pak už vedení uhájilo.

Tabulka NBA