Naprostá dominance. Wembanyama byl jednomyslně zvolen Nováčkem roku v NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Naprostá dominance. Wembanyama byl jednomyslně zvolen Nováčkem roku v NBA

Wembanyama byl zvolen Nováčkem roku v NBA.
Wembanyama byl zvolen Nováčkem roku v NBA.Profimedia
Francouzský basketbalový talent Victor Wembanyama (20) byl v NBA jednomyslně zvolen Nováčkem roku. Pivot, kterého vloni jako jedničku draftu získalo San Antonio, prožil v elitní soutěži skvělou premiérovou sezonu a ze všech debutantů zaznamenal nejvíce bodů, doskoků i bloků.

Wembanyama v průměru na zápas nastřílel 21,4 bodu, měl 10,6 doskoku, 3,9 asistence a celé lize dominoval s průměrem 3,6 bloku. Nejlépe blokujícím hráčem soutěže se stal jako druhý nováček v historii po Manutem Bolovi (1985/86).

V hlasování novinářů získal Wembanyama všech 99 prvních míst. Naposledy byl jednomyslně zvolen nejlepším nováčkem v sezoně 2015/16 Karl-Anthony Towns. Druhé místo obsadil Chet Holmgren z Oklahomy, třetí byl Brandon Miller z Charlotte.

Po Trofeji Wilta Chamberlaina, kterou získal jako první Francouz v historii, má Wembanyama šanci ještě na ocenění pro nejlépe bránícího hráče NBA. Ve finálové nominaci figuruje spolu s Rudym Gobertem z Minnesoty a Bamem Adebayem z Miami. Vítěz bude vyhlášen v úterý.