Okoro rozhodl trojkou v poslední vteřině, Ingram zaznamenal první triple double v NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Okoro rozhodl trojkou v poslední vteřině, Ingram zaznamenal první triple double v NBA

Isaac Okoro trojkou v poslední vteřině zařídil Clevelandu výhru nad Brooklynem.
Isaac Okoro trojkou v poslední vteřině zařídil Clevelandu výhru nad Brooklynem.@cavs
Tříbodový koš Isaaca Okora (22) v poslední vteřině zápasu přinesl basketbalistům Clevelandu v NBA vítězství 116:114 nad Brooklynem. Cavaliers jsou blízko tomu, že si po pěti letech zahrají play off. Brooklyn naopak pátou porážkou v řadě spadl na sedmé místo Východní konference, které zajišťuje jen předkolo. Právě o předkolo svádějí týmy velký boj na Západě, kde si pomohlo New Orleans výhrou 115:96 nad Charlotte. Prvním triple doublem v sedmileté kariéře k tomu přispěl Brandon Ingram (25), který nasbíral 30 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí.

Brooklyn – Cleveland 114:116

Cleveland prožívá jednu z nejlepších sezon za poslední roky, ale proti Brooklynu měl namále. Šest minut před koncem prohrával o deset bodů a ještě 24 vteřin před koncem o čtyři body. Přesto dokázal skóre otočit.

Nejprve se trefil Donovan Mitchell, vzápětí Caris LeVert získal míč a Mitchell proměnil jeden trestný hod. Druhý nedal, ale míč si dvakrát doskočil, opět neuspěl, další doskok získal LeVert, nahrál Okorovi a ten trojkou rozhodl. "Samozřejmě jsem cítil velký tlak, ale když proměníte vítěznou střelu, tak je to skvělý pocit. A pro mě to bylo poprvé," radoval se Okoro, který hraje v NBA třetí sezonu.

Brooklynu k odvrácení páté porážky v řadě nestačilo ani 32 bodů Mikala Bridgese a 25 bodů a 12 asistencí Spencera Dinwiddieho. "Je to frustrující, když se prohraje takhle," zlobil se Bridges. Mitchell dal za Cleveland 31 bodů a Evan Mobley měl 26 bodů a 16 doskoků.

Orlando – New York 111:106

Jednička loňského draftu Paolo Banchero pomohl Orlandu k cennému vítězství nad New Yorkem 111:106. Kandidát na cenu pro nováčka roku nejprve trefil důležitou trojku minutu a půl před koncem a následně trestnými hody sedm vteřin před koncem výhru zpečetil. Celkem dal 21 bodů.

LA Clippers – Oklahoma 127:105

Los Angeles Clippers i bez zraněné hvězdy Paula George vyhráli 127:105 nad Oklahomou City. Zasloužil se o to zejména Kawhi Leonard, který dal 32 bodů, když proměnil 13 z 15 střeleckých pokusů. Russell Westbrook přidal 24 bodů.