Podaří se někomu sesadit Nymburk? NBL čeká nejvyrovnanější play off za poslední roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Podaří se někomu sesadit Nymburk? NBL čeká nejvyrovnanější play off za poslední roky
Přidá Nymburk svůj 19. titul, nebo český basketbal pozná nového mistra?
Přidá Nymburk svůj 19. titul, nebo český basketbal pozná nového mistra?Profimedia
Nejvyšší basketbalová liga Kooperativa NBL se od pátku chystá na napínavé play off, fanoušky na něj mimo jiné láká kampaň s názvem "Předem nevíš". Vedení soutěže poukazuje na to, že na rozdíl od dřívější dominance úřadujícího šampiona Nymburka může letos dojít k vyrovnanému boji o titul i sesazení osmnáctinásobného mistra z trůnu. Ambici ukončit kralování středočeského týmu netajil na dnešní tiskové konferenci ani David Böhm z USK Praha, jenž vyzve Nymburk ve čtvrtfinále.

"Pamatuju si, když jsme proti Nymburku hráli ještě před pár lety, tak se šlo do utkání s tím, že se prohraje a nikdo ani neměl ambice je porazit. Když ale letos vidíme, že zápasy s nimi jsou vyrovnané, tak ty týmy jsou více sebevědomé a hladové," řekl Böhm.

Nymburk se sice probojoval do play off z prvního místa, v sezoně ale prohrál 11 utkání a nedostal se ani do Final Four domácího poháru. V něm vládl poprvé Děčín. "Téma vyrovnanosti ligy mezi kluby rezonuje. Jsou tam dotazy směrem k Nymburku, jestli je silný, zda obhájí a jak bude to mít těžké. V play off máme před sebou možných 47 zápasů a to bude za jeden a půl měsíce zajímavá masáž," uvedl předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč.

Play off začíná prvními pátečními duely mezi Děčínem s Ostravou a Pardubicemi s Ústím nad Labem. Série USK s Nymburkem odstartuje v neděli stejně jako souboj mezi Brnem a Opavou. Čtvrtfinále a semifinále se budou hrát na čtyři vítězná utkání, finále od 26. května na tři výhry.

Kluby si vyrovnanost ligy pochvalují

"Jsme rádi, že je liga vyrovnaná. Je dobré vidět, že ostatní kluby neusnuly a zamakaly. V minulosti se stávalo, že Nymburk třeba v sezoně prohrál, ale to, že letos ztratil už jedenáctkrát, to svědčí o vyrovnanosti. I ta první série mezi Nymburkem a USK má na to, aby byla vyrovnaná," líčil Kotrč.

Pražané cítí proti Nymburku o to větší šanci, že před play off drží sérii 17 výher za sebou. "Je to něco, co nám dodá sebevědomí. V této sérii je tlak na Nymburku. Máme mladý tým, chceme hrát s co největší energií a Nymburku to znepříjemnit. Věřím, že bychom se do semifinále mohli dostat. Je to na nás, abychom předvedli nejlepší výkon," podotkl Böhm.

Kampaň Předem nevíš bude doprovázet řada videí, speciálních grafik i sloganů. Souboj Nymburka s USK Praha například zmiňuje i účast jednačtyřicetiletého pivota Petra Bendy a klade otázku: "Vyučí Benďák mladíky z Prahy?" Výsledkové grafiky se budou měnit z "Předem nevíš" na "Tak teď už víš."

"Zkušenosti jsou sice na straně Nymburka, ale chceme hrát naši hru. Máme mladý a energický tým. Budeme se snažit je rozběhat a hrát co nejvíce agresivně. Dostat je pokud možno pod tlak," dodal Böhm.