Bayern doma deklasoval Mohuč 6:2. Leverkusen dál tápe, v Lipsku prohrál 0:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern doma deklasoval Mohuč 6:2. Leverkusen dál tápe, v Lipsku prohrál 0:2
Bayern doma deklasoval Mohuč 6:2. Leverkusen dál tápe, v Lipsku prohrál 0:2
Bayern doma deklasoval Mohuč 6:2. Leverkusen dál tápe, v Lipsku prohrál 0:2AFP
Bayern zvítězil ve 12. kole Bundesligy na svém hřišti nad Mohučí 6:2. Ústřední postavou střelecké přehlídky se stal Sadio Mané (30), jenž k vítězné brance přidal i další dvě asistence. Mnichovský celek se po triumfu dočasně vyšvihl do čela ligové tabulky a bude čekat na odpověď berlínského Unionu. Fotbalisté Leverkusenu naopak pokračují v herní i výsledkové krizi, tentokrát prohráli na hřišti Lipska 0:2. Nic na tom nezměnilo ani české duo - Adam Hložek (20), Patrik Schick (26).

Bayern v domácím prostředí naděloval

Mnichov na nic nečekal a už v páté minutě přivítal svého soupeře úvodním gólem. Mané naservíroval přihrávku do vápna přímo na kopačky Sergeho Gnabryho, který už při zakončení neměl příliš práce. Herní převahu Bavorů potvrdil před půlhodinou hry devatenáctiletý talent Jamal Musiala, jehož střela z hranice šestnáctky zapadla přesně do levého dolního rohu.

Mohuč měla chvíli nato obrovskou smůlu, když při protiútoku nadvakrát napálila brankovou konstrukci. Na závěr první půle se tak znovu prosadil Bayern. Maného pokutový kop sice gólman vyrazil, na následnou dorážku senegalského útočníka už byl ovšem krátký. Penaltového dárku se v nastavení dočkala i Mohuč, Jonathan Burkard ale napálil jen brankáře. V roli střelce ho tak hlavičkou z následného rohu zastoupil Silvan Widmer.

Německý mistr mohl v 54. minutě své vedení ještě navýšit, ale střela Erica Maxima Choupo-Motinga ovšem skončila jen na pravé tyči. Úspěšnější byl o chvíli později Leon Goretzka, jenž se nikým nebráněný prosadil hlavičkou z malého vápna. Mnichovští se nespokojili ani s tříbrankovým vedením. Další trefu totiž přidal po třech minutách na trávníku střídající Mathys Tel.

Gólové hody pokračovaly i o chvíli později, tentokrát však na straně Mohuče. O korekci skóre se po laxní rozehrávce brankáře postaral Marcus Ingvartsen. Vzápětí se ale za Bayern prosadil Choupo-Moting, jenž paradoxně své nejlepší sezony strávil právě v dresu Mohuče.

Přehled zápasu Bayern - Mohuč

Leverkusen pokračuje ve výsledkové bídě

Fotbalisté Lipska navázali na skvělý skalp proti Realu Madrid a ve 12. kole Bundesligy porazili Leverkusen 2:0. Duel rozhodl devátým gólem v ročníku Christopher Nkunku, jenž se dotáhl na čelo tabulky střelců německé nejvyšší soutěže. Adam Hložek nastoupil v základní sestavě Bayeru na hrotu útoku, kde jej v 65. minutě vytřídal Patrik Schick. Ani jeden z české dvojice však do utkání výrazně nepromluvil.

Přehled zápasu RB Lipsko - Leverkusen

Koubek nezabránil další ztrátě Augsburgu

Fotbalisté Stuttgartu si připsali důležité vítězství, když na vlastní půdě porazili Augsburg 2:1, a vymanili se tak ze sestupového pásma. Utkání nabídlo hned v první patnáctiminutovce branky od obou celků. Nakonec však rozhodl infarktový závěr, ve kterém se za domácí prosadil Waldemar Anton. Za bavorský celek, který tak nevyhrál již páté soutěžní klání v řadě odchytal celé utkání Tomáš Koubek.

Přehled zápasu Stuttgart - Augsburg

Wolfsburg ukončil sérii remíz

Hráči Wolfsburgu se po třech ligových remízách v řadě konečně mohli radovat ze tří bodů, když na vlastní půdě porazili Bochum 4:0. Velký podíl měl na vysoké výhře dvougólový Felix Nmecha, pro kterého to byly zároveň první trefy v dresu Vlků. Hosté se naopak po skalpu do té doby prvního Unionu museli smířit s další porážkou, a stále se tak nedostali ze sestupového pásma.

Přehled zápasu Wolfsburg - Bochum

Dortmund vyhrál s porcí štěstí

Dortmund zvítězil na půdě Frankfurtu 2:1 a rozhodující branka přišla těsně po změně stran, kdy si svou šestou říjnovou trefu napříč soutěžemi připsal stále teprve devatenáctiletý Jude Bellingham. Domácí soupeře přestříleli a měli několik obrovských šancí na vyrovnání. V té největší jinak skvělého gólmana Gregora Kobela zastoupil klíčovým zákrokem na brankové čáře mladý stoper Nico Schlotterbeck.

Přehled zápasu Frankfurt - Dortmund

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyFlashscore