Bayern v poslední minutě zachránil remízu, Lipsko rozebralo Schalke šesti góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern v poslední minutě zachránil remízu, Lipsko rozebralo Schalke šesti góly
Aktualizováno
Bayern v poslední minutě zachránil remízu, Lipsko rozebralo Schalke šesti góly
Bayern v poslední minutě zachránil remízu, Lipsko rozebralo Schalke šesti gólyAFP
Po jednodenní pauze pokračuje Bundesliga čtyřmi zápasy vloženého 17. kola. Poslední Schalke potvrdilo roli otloukánka, když doma po bezzubém výkonu prohrálo 1:6 s Lipskem. Při dvanácté porážce Horníků v ročníku nebyl kvůli problémům se zády Alex Král (24). Výhru o pět gólů si připsal i Wolfsburg, který triumfoval 5:0 na hřišti Herthy. Bayern Mnichov podruhé za sebou remizoval 1:1, bod s Kolínem n. R. doma zachránil až v poslední minutě Joshua Kimmich (27). Hoffenheim bez Pavla Kadeřábka (30) remizoval se Stuttgartem 2:2.

Schalke – Lipsko 1:6

Hosté potvrzovali roli favorita od začátku utkání, když se již v sedmé minutě dostali do vedení. Krásnou střelu předvedl André Silva, který poslal balon zpoza vápna mezi dvěma hráči přesně k levé tyči. Neuběhlo ani 15 minut hry a Býci zdvojnásobili vedení. Osamocený Benjamin Henrichs z pravé strany pálil na stejné místo jako Silva při prvním gólu.

Krátce poté se hráči Lipska radovali potřetí, neboť Dani Olmo procedil míč do brány po rohovém kopu. Kvůli ofsajdu však rozhodčí branku neuznal. Do konce poločasu stihl skóre na 3:0 upravit Silva svou druhou trefou v utkání. Portugalský útočník tentokrát ukázal skvělý cit pro hru, když dorážel míč do prázdné brány. O tři minuty později svého spoluhráče napodobil Timo Werner, jenž doléčil zranění, které ho připravilo o MS.

Statistiky zápasu Schalke – Lipsko
Statistiky zápasu Schalke – LipskoOpta by Stats Perform

Úvod do druhé půle vyšel lépe domácím, když se v 56. minutě zásluhou Soichira Kozukiho dočkali snížení. Mladý Japonec se šikovně uvolnil a tváří v tvář nedal brankáři šanci a obstřelil jej. Obraz hry se ve druhém poločase změnil, domácí zabrali. Krátce po hodině hry vyslal dobrou střelu z dálky Mehmet-Can Aydin, měl ale smůlu, balon proplachtil jen pár centimetrů nad břevnem.

Tato akce zafungovala jako budíček pro hosty, následný rychlý brejk Lipska zakončoval Silva. Radost dvougólovému střelci ale překazil brankář Alexander Schwolow. Ten ale v 83. minutě nedosáhl na lob Daniho Olma, který zaplul pod břevno. Španělský záložník tak kromě dvou asistencí z prvního poločasu přispěl k vysoké výhře i gólem. Na konečných 6:1 z pohledu hostí upravoval v úplném závěru Yussuf Poulsen.

Bayern Mnichov – Kolín n. R. 1:1

Domácí vsotupili do utkání nejhorším možným způsobem. Už ve čtvrté minutě prohrávali, když nacvičený signál při rohovém kopu zakončoval Ellyes Skhiri. Bayern se pokoušel odpovědět okamžitě, ale nepodařilo se – pěkná střela Leroye Saného prosvištěla jen těsně kolem tyče a následnou střelu z úhlu od Serge Gnabryho vychytal Marvin Schwäbe.

Kozlové sice měli míč na svých kopačkách méně častěji než jejich soupeř, ale díky dobré obraně drželi po celou první půli hubené vedení. Vyrovnání před pauzou Mnichovu nezajistil ani Benjamin Pavard, který vyslal dělovou ránu z úhlu, protože opět skvěle zasáhl Schwäbe.

Domácí se hned od začátku druhého poločasu dravě hnali za vyrovnáním. Po pár minutách Schwäbeho zpoza vápna prověřil Matthijs de Ligt. Na následný pokus Ryana Gravenbercha byl sice německý brankář krátký, ale od inkasování jej zachránila tyč. Skvěle chytající gólman se však následně ukázal proti Kingsleymu Comanovi, který sice kličkami překonal obránce, ale ani on se gólu nedočkal.

Statistiky zápasu Bayern – Kolín n. R.
Statistiky zápasu Bayern – Kolín n. R.Opta by Stats Perform

V 80. minutě všechny ve vápně přeskočil Thomas Müller, i jeho pokus ovšem znovu zlikvidoval Schwäbe. Bouřlivé oslavy v Mnichově zařídil Kimmich, který dokázal v 90. minutě z úctyhodné vzdálenosti propálit vše, co stálo před ním. Na trefu, která bude aspirovat na gól měsíce, skvěle chytající Schwäbe neměl nárok.

Hertha Berlín – Wolfsburg 0:5

Hosté začali od úvodního hvizdu navazovat na svůj výkon z minulého zápasu a hned ve čtvrté minutě se dostali do vedení, když jim vyšel precizně nacvičený signál, při kterém zůstal na penaltovém puntíku zcela volný Svanberg, jenž střelou k tyči překonal bezmocného Olivera Christensena. Berlíňané se s velkými obtížemi dostávali z tlaku soupeře, který si v klidu hlídal svůj náskok.

Ve 31. minutě Wolfsburg získal výhodu pokutového kopu, když navrátilec Dodi Lukebakio zahrál ve zdi rukou. Pobídku od domácích bez zaváhání využil Maximilian Arnold. O tři minuty později na něj navázal Jonas Wind, který obloučkem přehodil Christiansena.

Statistiky zápasu Hertha – Wolfsburg
Statistiky zápasu Hertha – WolfsburgOpta by Stats Perform

Po návratu z kabin se Vlci moc nehnali do útoku a přenechali iniciativu domácím. Hertha mohla snížit náskok hned záhy, ale Lukebakiův projektil těsně minul levou tyč. Svěřenci Nika Kovače se v některých momentech vinou své pasivity dostávali do úzkých, jenže Hertha jejich zaváhání nedokázala využít.

V závěru zápasu naopak ještě dvakrát udeřili hosté, nejdříve se prosadil Ridle Baku a střelecký účet utkání uzavřel Omar Marmoush. Wolfsburg tedy svou vítěznou šňůru prodloužil už na šest duelů, naopak Berlíňané prohráli i druhý zápas po Novém roce. 

Hoffenheim – Stuttgart 2:2

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří udeřili hned z první velké šance v 11. minutě. Angeliňo našel povedeným centrem Andreje Kramariče, jenž zakončil pohlednou akci akrobatickou střelou z voleje. Hoffenheim si v celé první půli udržoval herní převahu a dostal se k několika dalším nadějným pokusům, jimž však scházela potřebná přesnost.

V ofenzivě se trápili také fotbalisté Stuttgartu, ale na konci dlouhého nastavení z ojedinělé příležitosti vyrovnal Serhou Guirassy. Útočník z Guineje potvrdil formu, když zamířil přesně do horního rohu brány Olivera Baumanna.

Statistiky zápasu Hoffenheim – Stuttgart
Statistiky zápasu Hoffenheim – StuttgartOpta by Stats Perform

Po změně stran byla na obou týmech patrná nervozita a útočné snahy vinou mnoha nepřesností ztroskotávaly na pozorných obranách soupeře. Po hodině hry se pokusil vrátit do vedení fotbalisty v modrých dresech Ihlas Bebou. Mladý záložník však nenavázal na přesnou trefu z minulého utkání, jelikož si s jeho přízemní střelou poradil gólman.

O chvíli později vypálil nebezpečný projektil hostující Chris Führich, ale ani on se z gólu neradoval. Přesný zásah tak přinesla až v 77. minuta, kdy se utěšenou ranou k pravé tyči prosadil Wataru Endo. Hned poté však ze hřiště předčasně odešel Naouirou Ahamada, který viděl druhou žlutou za oslavu mimo povolený prostor. V nastaveném čase využil početní výhodu Kramarič, když nádhernou trefou do šibenice určil konečné skóre.

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyLivesport