Pavlenka zažil bolestivý debakl v bráně Brém. Wolfsburg po pauze deklasoval Freiburg

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pavlenka zažil bolestivý debakl v bráně Brém. Wolfsburg po pauze deklasoval Freiburg

Aktualizováno
Pavlenka zažil bolestivý debakl v bráně Brém. Wolfsburg po pauze deklasoval Freiburg
Pavlenka zažil bolestivý debakl v bráně Brém. Wolfsburg po pauze deklasoval FreiburgAFP
Fotbalisté Wolfsburgu v prvním střetnutí v sezoně v 16. kole Bundesligy zničili Freiburg 6:0. Dvakrát se v rychlém sledu trefil dánský útočník Jonas Wind (23). Freiburg po nevydařeném návratu ze zimní přestávky spadl ze druhé příčky bundesligové tabulky, přeskočil jej Union Berlín, který si poradil 3:1 s Hoffenheimem, a také Frankfurt, který přejel trápící se Schalke 3:0. Poprvé od 16. října ovládli ligový duel hráči Kolína nad Rýnem, kteří propálili Jiřího Pavlenku (30) v brance Brém celkem sedmkrát a vyhráli 7:1. V tabulce se posunuli na desátou příčku o bod za svého soupeře.

Bochum – Hertha 3:1

Fotbalisté Bochumi zvládli záchranářský souboj s Herthou, kterou na vlastní půdě porazili 3:1, a v součtu s podzimní částí si připsali třetí triumf v řadě. Domácí nakopla situace z 11. minuty, kdy rozhodčí berlínskému celku po zásahu videa neuznali úvodní branku, a sami pak ještě do poločasu dvakrát skórovali. Při svém debutu v novém celku se gólově uvedl Keven Schlotterbeck, jehož dvakrát doplnil Philipp Hofmann. Celek ze západu Německa se díky tomuto úspěchu alespoň dočasně dostal mimo sestupové příčky, svého soupeře na ně naopak posunul.

Frankfurt – Schalke 3:0

Frankfurt zvládl návrat do Bundesligy po zimní přestávce, když přehrál stále se trápící Schalke 3:0. Autorem rozhodující trefy se po vydařené individuální akci stal křídelník Jesper Lindström. Na jeho sedmý přesný zásah v sezoně mu přihrál Randal Kolo Muani, jenž se stal prvním hráčem v letošním ročníku, který zaznamenal už 10 asistencí. Domácí se tak díky zisku tří bodů posunuli na druhou příčku tabulky, hosté z Gelsenkirchenu zůstali naopak beznadějně poslední. Český záložník Alex Král do duelu nenastoupil kvůli zranění zad.

Stuttgart – Mohuč 1:1

Hráči Stuttgartu nenapravili porážku z posledního přátelského klání s pražskou Spartou, když na domácím hřišti pouze remizovali s Mohučí 1:1. Švábové tak přerušili třízápasovou vítěznou šňůru v duelech hraných před vlastním publikem. Střelecký účet utkání otevřel ve 36. minutě Sehrou Guirassy, avšak hosté dokázali ještě do poločasu zareagovat zásluhou proměněné penalty v podání Marcuse Ingvartsena. Mohuč se musela smířit s již pátým ligovým střetnutím v řadě bez vítězství.

Union Berlín – Hoffenheim 3:1

Hoffenheim padl na hřišti Unionu Berlín 1:3. Ústřední postavou první půle se stal Ihlas Bebou, jenž zavinil nepochopitelným úderem rukou ve vlastním vápně penaltu, kterou však domácí neproměnili. Ve 43. minutě tožský záložník svou chybu vstřeleným gólem napravil. Modrobílí ale ve druhé půli předvedli totální krach, když je dvakrát takřka totožným způsobem pokořil obránce Danilho DoekhiPavel Kadeřábek se dostal na plac ještě před koncem prvního poločasu.

Wolfsburg – Freiburg 6:0

Hráči Wolfsburgu si přenesli vynikající formu z konce podzimu i do nového roku, když rozebrali na vlastní půdě Freiburg 6:0. Vlci na výhru zadělali již ve druhé minutě, kdy se přesně trefil Patrick Wimmer, pro kterého to byla vůbec první trefa na domácím hřišti. Na rakouského mladíka ještě do konce první půle dvakrát navázal Jonas Wind, jehož trefy pojistily domácím pátou ligovou výhru v řadě. Naopak hosté nedokázali využít zaváhání vedoucího Bayernu a i nadále se dívají na jeho záda s odstupem pěti bodů.

Kolín n. R. – Brémy 7:1

Fotbalisté Kolína nad Rýnem přejeli Brémy jednoznačně 7:1 a dali tak zapomenout na tragický závěr podzimu tím nejlepším možným způsobem. O první výhře po pěti ligových zápasech rozhodli domácí v prvním poločase, kdy překonali českého brankáře Jiřího Pavlenku hned pětkrát, přičemž dvěma zásahy a asistencí se pod potupu Werderu podepsali Steffen Tigges a Ellyes Shkiri. Domácí tak Brémám vrátili ponižující porážku z roku 2020, kdy je naopak zelenobílí rozstříleli 6:1.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport