Bayern ztrácel, ale nakonec přestřílel Augsburg 5:3. Schalke obralo Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern ztrácel, ale nakonec přestřílel Augsburg 5:3. Schalke obralo Dortmund

Aktualizováno
Leroy Sané proti Augsburgu zvyšoval před přestávkou už na 4:1.
Leroy Sané proti Augsburgu zvyšoval před přestávkou už na 4:1.AFP
Bayern otočil domácí utkání v lokálním derby s Augsburgem a ve 24. kole Bundesligy zvítězil 5:3. Hosté se sice dostali do bleskurychlého vedení, jenže reakce Bayernu přišla rychleji, než se hráči v bílých dresech stihli z euforie vzpamatovat. Poprvé se za mnichovský celek prosadil Joao Cancelo (28), na něhož vzápětí navázal dvěma góly další obránce Benjamin Pavard (26). Domácí tak po postupu v Lize mistrů odskočili Dortmundu v čele tabulky o tři body. Borussia mohla odpovědět, ale v derby proti Schalke, za něž odehrál celý zápas Alex Král (24), uhrála jen remízu 2:2.

Bayern Mnichov – Augsburg 5:3

Hned v úvodu se zaskvěl Mërgim Berisha, který po skvělé kličce zakončoval na vzdálenější tyč a nečekaně poslal Augsburg do vedení. Mnichovští se však z branky rychle oklepali a v 15. minutě se prosadil Cancelo, jenž střílel z velmi ostrého úhlu. O čtyři minuty později dokončil obrat jeho kolega z obrany Pavard. Hezčí než samotná trefa ovšem byla asistence Sadia Maného.

Senegalská hvězda nahrála na gól efektními nůžkami. Francouzský zadák před zápasem očividně obul střelecké kopačky, protože se po půlhodině hry blýskl dalším zásahem. Tentokrát se trefil úderem, který připomínal spíše kung-fu než fotbal. Gólové hody v první půli zakončil těsně před jejím koncem Leroy Sané, jenž se prosadil hlavou z dorážky.

Statistiky zápasu Bayern – Augsburg
Statistiky zápasu Bayern – AugsburgOpta by Stats Perform

Fuggerstädter mohli opět zahrozit v úvodu druhého poločasu. V 55. minutě z hranice vápna pálil střídající Ruben Vargas, jehož rána jen těsně přeletěla horní tyč. Z dálky to o chvíli později zkusil Arne Maier, jenže největší rozruch vyvolal faul Matthijse de Ligta, který vyústil v pokutový kop pro Augsburg. Z puntíku se i přes uklouznutí prosadil Berisha a vrátil tým v bílých dresech zpět do hry.

Veškeré naděje outsidera pohřbil v 74. minutě Alphonso Davies, jenž po fantastickém balonu za obranu z voleje překonal Rafala Gikiewicze. Během posledních minut nastaveného času dokázali hosté ještě snížit skrz Irvina Cardonu, ale bodové rozdělení se už neměnilo. Tomáš Koubek opět proseděl celé střetnutí na lavičce Augsburgu.

Eintracht Frankfurt – Stuttgart 1:1

Frankfurt potvrdili, že se v poslední době nenachází v ideálním rozpoložení, když na vlastní půdě pouze remizoval s o záchranu bojujícím Stuttgartem 1:1. Po bezbrankové první půli se zajímavou centrovanou střelou prosadil domácí Sebastian Rode, o záchranu bojující hosté se ovšem nevzdali a zásluhou trefy útočníka Silase v 75. minutě vybojovali alespoň bod. Ten je však z barážové 16. příčky zatím nevysvobodil.

Statistiky zápasu Frankfurt – Stuttgart
Statistiky zápasu Frankfurt – StuttgartOpta by Stats Perform

Hertha Berlín – Mohuč 1:1

Celek z hlavního města dostal v 18. minutě utkání do vedení proměněnou penaltou Jessic Ngankam, jehož úspěch však po změně stran negoval Ludovic Ajorque. Dělba bodů znamenala pro oba tábory konec pozitivních sérií. Zatímco hosté nedokázali navázat na čtyři ligové triumfy v řadě, Berlíňanům se nepodařilo ukořistit třetí po sobě jdoucí vítězství před zraky svých fanoušků.

Statistiky zápasu Hertha – Mohuč
Statistiky zápasu Hertha – MohučOpta by Stats Perform

Lipsko – Mönchengladbach 3:0

Utkání se již od prvních minut neneslo v duchu předzápasových očekávání, jelikož od samotného začátku hrozila především Hříbata, která se v utkání zaměřila na rychlé protiútoky. Jeden takový jim krátce po změně stran dokonce přinesl penaltu, tu však Alassane Pléa v bouřlivé atmosféře neproměnil. Toho vzápětí využili Červení býci, v jejichž dresu rozhodl o vítězství Timo Werner, čímž svůj tým posunul na průběžné třetí místo.

Statistiky zápasu Lipsko – Mönchengladbach
Statistiky zápasu Lipsko – MönchengladbachOpta by Stats Perform

Schalke – Dortmund 2:2

Do výročního Revierderby s pořadovým číslem 100 vstoupily oba týmy poměrně vlažně. Na první příležitost si natěšené ochozy musely počkat do 12. minuty, kdy z pravé strany vápna střílel hostující Jude Bellingham. Nastřelil ale pouze nejbližšího bránícího hráče. O poznání nebezpečnější byl v 19. minutě Raphaël Guerreiro, proti jeho samostatnému úniku ale skvěle zasáhl Ralf Fährmann.

Domácí celek zahrozil o pět minut později, kdy v obraně zaváhal Mats Hummels. Rodrigo Zalazar ale sám proti brankáři mířil mimo. Po půl hodině hry střílel z bezprostřední blízkosti Donyell Malen, domácí gólman ale vytáhl další pohotový zákrok. Kapitulovat už musel ve 38. minutě, kdy poslal nechytatelnou dělovku ke vzdálenější tyči zpoza vápna Nico Schlotterbeck.

Statistiky zápasu Schalke – Dortmund
Statistiky zápasu Schalke – DortmundOpta by Stats Perform

Po změně stran se ale domácí dočkali vyrovnání, když poslal křižný pas skrz malé vápno Michael Frey a na zadní tyči ho do prázdné brány dorazil Marius Bülter. Remízový stav netrval dlouho, v 60. minutě dostal přihrávku na kraji vápna Guerreiro a přesnou ranou ke vzdálenější tyči vrátil Vosám vedení. I na to ale dokázali hráči Schalke zareagovat, když v 79. minutě odcentroval do vápna Bülter a Kenan Karaman z prostoru pro penaltu hlavičkoval přesně k levé tyči. V závěru zápasu měl na své kopačce dokonání obratu střídající Éder Balanta, Alexander Meyer se ale vytáhl dobrým zákrokem.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport