Dortmund rozstřílel Freiburg, uzdravený Haller poprvé skóroval. Union je zpět v čele

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund rozstřílel Freiburg, uzdravený Haller poprvé skóroval. Union je zpět v čele
Jude Bellingham a Sébastien Haller slaví gól.
Jude Bellingham a Sébastien Haller slaví gól.AFP
Fotbalisté Dortmundu porazili na vlastním hřišti v 19. kole Bundesligy Freiburg 5:1. Cestu za čtvrtým triumfem v řadě Borussii výrazně usnadnil Kiliann Sildillia (20), jenž v úvodu obdržel v krátkém časovém rozmezí dvě žluté karty. Zpátky v čele Bundesligy je Union Berlín, který porazil 2:1 Mohuč. Bochum si zastřílela proti Hoffenheimu, který zdolala 5:2.

Bochum – Hoffenheim 5:2

Bochum porazila Hoffenheim 5:2 a připsala si už pátou domácí výhru v řadě. Hned tři branky vítězného celku viděli diváci již v první půli, kdy se prosadili tři různí střelci. Výborný výkon předvedl především ghanský útočník Christopher Antwi-Adjei, jenž sice neskóroval, ale zaznamenal dvě asistence, čímž napomohl k posunu VfL mimo sestupové příčky. Hosté, v jejichž dresu chyběl zraněný Pavel Kadeřábek, nezvítězili již v devátém ligovém duelu v řadě.

Dortmund – Freiburg 5:1

Vestfálský celek sice početní výhodu po vyloučení Sildillii rychle využil, ale v závěru poločasu dokázali hosté vyrovnat. Po změně stran už byla hra v režii favorita, což vyjádřil čtyřmi góly. Jedním z úspěšných střelců byl také Sébastien Haller, jenž svoji premiérovou soutěžní trefu v dresu BVB zaznamenal ve světový den boje proti rakovině, ze které se před nedávnem zdárně zotavil.

Eintracht Frankfurt – Hertha Berlín 3:0

Hráči Frankfurtu po dvou remízách se silnými soupeři na vlastní půdě porazili Herthu 3:0. Už v prvním poločase zářil nejlepší střelec domácích Randal Kolo Muani. Francouz v rozmezí sedmi minut vstřelil dvě branky, a prosadil se tak ve třetím klání v řadě. Hosté po čtvrté ligové prohře za sebou zůstali na 17. sestupové příčce, Orli se naopak díky dalšímu zaváhání Freiburgu posunuli mezi pět nejlepších týmů tabulky.

Kolín n. R. – Lipsko 0:0

Kolín uhrál na domácí půdě remízu 0:0 s Lipskem. Jako jediný rozvlnil síť ve 47. minutě Timo Werner po pěkné individuální akci Andrého Silvy, ten se ovšem nacházel v ofsajdu. Kozlové tak remizovali už potřetí v řadě. Kromě předešlého selhání v podobě bezbrankového zápasu s posledním Schalke totiž letos vybojovali bod také na půdě Bayernu Mnichov. Právě bavorský gigant může Červeným býkům po konci kola odskočit na rozdíl čtyř bodů, k tomu ovšem musí zvládnout nedělní klání ve Wolfsburgu.

Union Berlín – Mohuč 2:1

Union Berlín nepohrdnul možností vrátit se do čela Bundesligy a po vítězství 2:1 nad Mohučí odskočil Bayernu minimálně do neděle na rozdíl dvou bodů. Hráči v červených dresech byli od úvodu jednoznačně lepším celkem, což střelecky potvrdil 32letý Kevin Behrens. Hosté ve druhé půli sice bohorovný výkon Berlíňanů potrestali vyrovnávací trefou, rozhodující zásah si však nakonec připsal Jordan Siebatcheu. Domácí tým tak prodloužil 100% ligovou bilanci v novém roce.

Monchengladbach – Schalke 0:0

Hosté se vzpamatovali a po šestigólovém debaklu remizovali bez branek podruhé v řadě. Zároveň alespoň lehce oživili naděje svých fanoušků na záchranu, od pozic zaručujících setrvání v soutěži je však stále dělí propastný rozdíl. Do základní sestavy Horníků se poprvé od listopadu vrátil Alex Král a aktivním výkonem zkomplikoval soupeři cestu za pohárovými pozicemi, od kterých je vzdálený osm bodů.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport